r
Nosalty Logó

Fokhagymás kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Fokhagymás kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz, tetejére

Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz, tetejére

Összesen 3040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz, tetejére

Összesen 385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4429.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    3177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 3040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz, tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a hozzávalókat és beleöntjük a kenyérsütőbe.
  3. Hozzáöntjük az élesztős tejet.
  4. Olajat öntünk hozzá.
  5. Kidolgoztatjuk a tésztát.
  6. Kivesszük, kézzel széthúzzuk, megkenjük fokhagymás vajjal.
  7. Derelyevágóval felvágjuk cikkekre, és a szélesebb részével feltekerjük.
  8. Tepsibe rakjuk, megkenjük olajjal, megszórjuk köménymaggal, tengeri sóval, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 29662
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Ajánló

A zsír legyen keményebb, nehogy híg legyen, mert akkor kifolyik belőle. A tészta sütés közben eléggé megkel, ezért távolra rakjuk egymástól. Az egész egy nagy lapos tepsibe elfér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Nagyon finom kiflik. Megszórhatjuk reszelt sajttal, de nem kenjük meg ekkor fokhagymás vajjal, csak vajjal. Ízlés szerint kombinálhatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz, tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...