Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
38g bacon147 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
2 kcal
-
60g cukkini10 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A salátához
-
38g madársaláta8 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
35g retek5 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
616
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
400g joghurt244 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
9 kcal
-
240g cukkini39 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
1g borsikafű3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A salátához
-
150g madársaláta32 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
140g retek20 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2460
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
14g csirkemellfilé17 kcal
-
4.7g bacon18 kcal
-
12.5g joghurt8 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
6.2g csiperkegomba1 kcal
-
0.9g sötét trombitagomba0 kcal
-
7.5g cukkini1 kcal
-
17.2g újhagyma3 kcal
-
6.2g főzőtejszín8 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A salátához
-
4.7g madársaláta1 kcal
-
2.8g lilahagyma1 kcal
-
9.3g paradicsom2 kcal
-
5.7g újhagyma1 kcal
-
4.4g retek1 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
76
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1608 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 601 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 2624 micro
Összesen
616
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 174 g
Zsír
-
Összesen 152.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6431.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1324 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 2540 mg
-
Nátrium 1885 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.5 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 2403.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1553 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 965 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 584 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 634 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 4465 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 10497 micro
Összesen
2460
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 241 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
150 g bacon
-
5 gerezd fokhagyma
-
20 dkg csiperkegomba
-
2 kis db cukkini
-
6 db újhagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
1 db tojás
-
3 dkg vaj
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A salátához
-
1 közepes fej lilahagyma
-
3 közepes db paradicsom
-
2 db újhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljüka fokhagymát, a hús szeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszükés másnapig a hűtőben pihentetjük.
- Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
- A cukkínit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
- Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, gombát és a cukkínit megpirítjuk, hozzáadjuka kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunkegy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntjüka tejszínnel és beforraljuk.
- Mikor kész és egy kissé meghűlt, hozzákeverünkegyfelvert tojást.
- Az őzgerinc formát kibéleljüka bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunka tetejére.
- A húst kivesszüka joghurtból,lesimítjukróla a felesleget, megsózzuk, borsozzukés rátesszüka bacon szeletekre, úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunkannyi szeletet, amivel be tudjukfedni.
- A mélyedést kitöltjüka tejszínes zöldségmasszával. Befedjüka csirkemellszeletekkel és a baconnel.
- Beletesszükegy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntjükróla. Kissé hagyjukkihűlni, majd szeleteljükés frisssalátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel.
- A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk, egy fej lilahagymát felkarikázunk, három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljukkevés extraszűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünkrá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjukés tálaljuka hús mellé.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 519
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 39257
- Feltöltés dátuma: 2012. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy különleges ételt ajánlok a húsvéti asztalra. Rendkívül mutatós, könnyű vendégváró fogás.