Fokhagymás-gyömbéres garnéla rizzsel
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
34.8g garnéla25 kcal
-
11.1g sűrített paradicsom9 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.2g gyömbér1 kcal
-
2.3g burgonyakeményítő8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23.2g barnarizs85 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
2.6g mazsola8 kcal
-
2.3g kesudió13 kcal
-
19.7g napraforgó olaj175 kcal
-
0g chili0 kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 100.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2097.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 795 mg
-
Nátrium 889 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 181.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 519 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 86 micro
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 200.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4194.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1591 mg
-
Nátrium 1778 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 363.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1039 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27613 micro
-
Lut-zea 172 micro
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3207 micro
-
Lut-zea 20 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Enyhén sós vízben kifőzzük a rizst (kb. 20 perc), de kóstoljuk gyakran, nem kell hogy szottyos legyen, inkább harapós, mint a tészta, amikor al dentére főzzük.
- Közben a vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, épphogy átfuttatjuk rajta a petrezselymet.
- Majd a lecsepegtetett rizshez keverjük a mazsolával, és a kisebb darabokra tört kesudióval egyetemben. Melegen tartjuk, amíg a rákokkal villámgyorsan elkészülünk.
- A megpucolt fokhagymát és a meghámozott, feldarabolt gyömbért mozsárban összezúzzuk.
- A felolvasztott, jól átmosott, az esetleges héjdarabkáktól megtisztított, papírtörlőn leszárított garnélát megforgatjuk a keményítőben.
- Serpenyőben felhevítjük a szójaolajat, 2 perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta a fokhagyma-gyömbér zúzalékot, majd eltávolítjuk.
- Mostagarnélát is piroskásra kapatjukaz immár aromás olajon, -ez kb 5 percet vesz igénybe-, és állandó forgatást-keverést. Ne ijedjünk meg, ha a keményítőtől összeragadnak a rákok, inkább próbáljukfakanalunkkalszétválasztani.
- Megszórjuk chilivel, sóval, borssal, jól átforgatjuk, majdhozzáöntjük a paradicsompürét és összerotyogtatjuk.
- Ha kevésnek bizonyulna a püré, tegyünk még hozzá, ha pedig túl sűrűnek, kevés vízzel higítsuk!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9773
- Feltöltés dátuma: 2012. július 15.
Ajánló
Módjával lime vagy citrom levét is facsarhatunk rá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pár hónapja 2 indiai srác készített nekünk vacsorát, de úgy, hogy ki lettünk tessékelve a saját konyhánkból. Csak a nappaliba bekúszó illatok alapján találgattuk, "miben mesterkednek". Nos hát az egyik fogás garnéla volt pikáns szószban, és az arcokon láttam, hogy mindenkinek ez ízlett a legjobban. Ez a gasztronómiai kéjutazás jutott eszembe, amikor megláttam a hűtőpultban a leértékelt rákocskákat. És mivel a recepttel azóta is adósok a srácok, az orromra és az ízlelőbimbóimra hagyatkozva próbáltam meg rekonstruálni, majdnem hibátlanul. Nem sikerült ugyanúgy, de nagyon finom lett! Ez a fűszerezés elveszi a tenger gyümölcseinek azt a sokak számára visszataszító ízét, ami miatt bele sem kezdünk egy ilyen különleges, egészséges étek főzésébe. Kicsi gyakorlattal, a köret és a rák egyidejű készítése esetén mindössze fél óra alatt összedobható!!