Fokhagymakrémleves tésztakalappal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A leveshez
-
30g fokhagyma40 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
425g víz0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tésztakalaphoz
-
250g leveles tészta928 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
1226
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A leveshez
-
60g fokhagyma80 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
850g víz0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tésztakalaphoz
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2451
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A leveshez
-
3.6g fokhagyma5 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
5.9g főzőtejszín8 kcal
-
50.4g víz0 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tésztakalaphoz
-
29.7g leveles tészta110 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
Összesen
146
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 75.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1663.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 860 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 531.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 371 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1258 micro
Összesen
1226
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 151.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3326.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 901 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 1721 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1062.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 742 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2355 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2516 micro
Összesen
2451
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 fej fokhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
1 csipet barna cukor
A tésztakalaphoz
-
50 dkg leveles tészta
Elkészítés
A leveshez
- Előkészítünk 2 db kb. 11 cm átmérőjű, hőálló leveses tálkát.
- A vajon kis lángon megpároljuk a vöröshagymát (ne piruljon!), majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Rövid ideig pároljuk együtt, majd megszórjuk a liszttel, és kb. 1 percig kevergetjük.
- Felöntjük a vízzel, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. (Vigyázzunk, könnyen kifut!)
- Fedővel letakarva kb. 15 percig főzzük kis lángon, a végén belekeverjük a sajtot is.
- A leveles tésztát 3 mm vékony téglalapra nyújtjuk. Az egyik felén elhintjük a petrezselymet, aztán ezt a részt betakarjuk a sima tésztával, és nyújtunk rajta egyet. Az így kapott töltött tésztából kiszúrunk 2 db 12,5 cm átmérőjű kalapot. A maradék tésztából tetszés szerinti formákat szúrunk ki.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe.
- Botmixerrel simára turmixoljuk a levest, majd ízesítjük a barna cukorral, a citromlével és a szerecsendióval.
- Elosztjuk a leveses tálkákban az összeturmixolt levest, majd a petrezselymes korongokkal befedjük a tálkákat, és a tésztát a széleken óvatosan ráhajtogatjuk-ráhúzogatjuk a tálkákra.
- A leveseket rátesszük a tepsire, körérendezzük a maradék tésztából kiszúrt formákat, és 15-20 percre betesszük az előmelegített sütőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8108
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Nehezen viselem ezt a hirtelen berobbant télies, szomorkás időt. Úgy gondoltam, szükségünk van egy kis lélekmelegítő finomságra. Erre a különlegesen ízletes és laktató levesre esett most a választásom, amit 2 recept összeollózásából készítek. Garantáltan felmelegít mindenkit, legyen akármilyen hideg is az idő! Forrás: Limara Péksége és Stahl magazin különszám Recept & Rejtvény 2011/2