r
Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves tésztakalappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Fokhagymakrémleves tésztakalappal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tésztakalaphoz

Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tésztakalaphoz

Összesen 2451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tésztakalaphoz

Összesen 146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    151.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2355 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 2451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tésztakalaphoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Előkészítünk 2 db kb. 11 cm átmérőjű, hőálló leveses tálkát.
  2. A vajon kis lángon megpároljuk a vöröshagymát (ne piruljon!), majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Rövid ideig pároljuk együtt, majd megszórjuk a liszttel, és kb. 1 percig kevergetjük.
  3. Felöntjük a vízzel, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. (Vigyázzunk, könnyen kifut!)
  4. Fedővel letakarva kb. 15 percig főzzük kis lángon, a végén belekeverjük a sajtot is.
  5. A leveles tésztát 3 mm vékony téglalapra nyújtjuk. Az egyik felén elhintjük a petrezselymet, aztán ezt a részt betakarjuk a sima tésztával, és nyújtunk rajta egyet. Az így kapott töltött tésztából kiszúrunk 2 db 12,5 cm átmérőjű kalapot. A maradék tésztából tetszés szerinti formákat szúrunk ki.
  6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe.
  7. Botmixerrel simára turmixoljuk a levest, majd ízesítjük a barna cukorral, a citromlével és a szerecsendióval.
  8. Elosztjuk a leveses tálkákban az összeturmixolt levest, majd a petrezselymes korongokkal befedjük a tálkákat, és a tésztát a széleken óvatosan ráhajtogatjuk-ráhúzogatjuk a tálkákra.
  9. A leveseket rátesszük a tepsire, körérendezzük a maradék tésztából kiszúrt formákat, és 15-20 percre betesszük az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8108
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nehezen viselem ezt a hirtelen berobbant télies, szomorkás időt. Úgy gondoltam, szükségünk van egy kis lélekmelegítő finomságra. Erre a különlegesen ízletes és laktató levesre esett most a választásom, amit 2 recept összeollózásából készítek. Garantáltan felmelegít mindenkit, legyen akármilyen hideg is az idő! Forrás: Limara Péksége és Stahl magazin különszám Recept & Rejtvény 2011/2

Hozzávalók

A leveshez

A tésztakalaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...