r
Nosalty Logó

Főispánné remeke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Főispánné remeke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Összesen 835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Összesen 5007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1631 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 5007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 394 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Elkészítés

tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen. 1/2-1 órára hidegen tároljuk.
  2. A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk, és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk, és 180 fokra bemelegített sütőben majdnem készre sütjük (kb. 20 perc).
  3. Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral, citrom levével kemény habbá verjük.
  4. A megmaradt tésztát 1 mm-re kisodorjuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk.
  5. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, rácsokat rátesszük, és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük. A vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával. Gyors, finom, olcsó, nagy tepsi sütemény.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×39
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 39112
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Anyósom receptje volt, gondoltam, megsütöm. Jónak találtam, még eddig nem sütöttem. Gyorsan elkészül és nagyon finom.

Hozzávalók

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...