r
Nosalty Logó

Focaccia 4.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Focaccia 4.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

605
Kalória
18.7g
Fehérje
108.8g
Szénhidrátok
10.9g
Zsír
128.7g
Víz
3.6g
Koleszterin
6.4g
Rost
9.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    1388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9180 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7239.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    5550 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36722 micro
  • Lut-zea
    2349 micro
Összesen 2417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3351 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt az 1 teáskanál cukorral és 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a sót és a rozmaringot. A közepébe mélyedést alakítunk ki.
  3. Beleöntjük az élesztőt, hozzáadjuk a maradék langyos vizet, az olívabogyókat és a szárított paradicsomot. Szépen összegyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg és huzatmentes helyen letakarva kelni hagyjuk.
  4. Egy tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk.
  5. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük.
  6. Miután a duplájára megnőtt a tészta, lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, majd ökölnyi nagyságú cipókra szaggatjuk és darázsfészekszerűen egymás mellé helyezzük őket a tepsiben. Még 20 percig letakarva pihentetjük.
  7. A sütőt visszamérsékeljük 180 ˚C-ra, és kb. 25-30 percig szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x45

Olaszországban járva az egyik helyi pékségben ettem először életemben Focacciát paradicsommal és ruccolával. Ez a három így együtt isteni kombináció! Hazaérkezésünk után készítettem magam is. Az ízek visszaidézték Olaszországot. Dolce Italia!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!