r
Nosalty Logó

Florentine

Zsuzsamama56
Florentine
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

961
Kalória
20.1g
Fehérje
77.8g
Szénhidrát
67.9g
Zsír
22.7g
Víz
57.1g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
54g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3845 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 497 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    271.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4702.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    990 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    311.3 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 3845 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 497 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A mandulát ledaráljuk, összekeverjük a narancshéjjal, a liszttel és a sóval.
  2. A cukrot, a tejszíntés a vajat közepes lángon,kevergetés mellett addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
  3. Még egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a vanília kivonatot. Beleöntjük a mandulás keverékbe, és jól összekeverjük. Félretesszük, és addig várunk, míg annyira ki nem hűl, hogy kézzel könnyedén formázhatjuk.
  4. A tésztából kézzeldiónagyságú golyókat formálunk, és kb. 4 cm-re egymástól a sütőlapra tesszük őket, és kissé ellapítjuk őket.
  5. A sütiket 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  6. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, 3 evőkanál tejszínnel és 2 evőkanál vajjal kikeverjük, majd hűtjük.
  7. A csokival a sütiket szendvicsként összeragasztjuk, és díszítésként a tetejükre csorgatjuk, pisztáciával megszórjuk. Szobahőmérsékleten pihentetjük, míg a csokoládé meg nem dermed.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x37

Nagyon finom sütemény, bár nem olcsó, de igazi élmény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...