r
Nosalty Logó

Flóra basic csokitortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Flóra basic csokitortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Összesen 1177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Összesen 14134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Összesen 399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.3 g

Zsír

  • Összesen
    953.5 g
  • Telített zsírsav
    466 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8992.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1406 mg
  • Foszfor
    3952 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1244.9 g
  • Cukor
    807 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4829 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2178 micro
Összesen 14134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítem, légkeverésen 160-ra, simán 180. Egy 24 cm átmérőjű tortakarikát kibélelek sütőpapírral. Ha van több formánk (3), akkor laponként is süthetjük. Én most egyben sütöm, és hűlés után vágom vízszintesen három részre.
  2. A puha vajat robotgép segítségével alaposan elkeverem, kihabosítom a cukorral és vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadom a tojásokat, majd végül a sütőporral, kakaóporral és sóval elkevert lisztet apránként. A kefirt a végén adom a tésztamasszához. Egyenletesen elosztom a tortakarikában/karikákban, és kb. 50 perc is sütöm, ha szükséges (nem egyenletesen a sütő) félidőben megforgatom.
  3. Amíg a torta sül, elkészítem a krémet.
  4. Ha a tortaalap kihűlt, kiveszem a karikából, három egyenlő része osztom és vízszintesen elvágom.
  5. Akinek egyszerűbb, töltheti a tortaformában, érdemes a karika falát waxpapírral kibélelni, így még véletlenül sem ragad oda semmi. Jöhet egy réteg tészta, rá egy réteg krém és így tovább, a tetejét krémmel zárom.
  6. Hűtőben hagyom összeállni. A torta oldalát a maradék krémmel körbekenem, és egy habkártyával simítom szép egyenletesre, a felső szélét pedig úgymond „élesre”. Legalább egy, másfél órára hűtőbe teszem, vagy akár fél órára mélyhűtőben is sokkolhatjuk.

Krém

  1. Gyorsforralóban a tejszínt felforralom és a kétfelé csokira öntöm, hagyom állni, amíg felolvad. Ezután spatulával elkeverem, ha már fényes és fürdenétek benne, akkor jó.
  2. Félreteszem és hagyom hűlni. A torta összeállítása előtt kihabosított mascarponéval keverem ki, de ne robotgéppel, mert kiikrásodhat (nem lesz baja, de nem túl szép) Spatulával határozott mozdulatokkal forgassuk össze. Majd habzsákba töltöm.
  3. A habzsákozás abszolút kihagyható, viszont nagyon kényelmes, könnyű vele egyenletesen felvinni a krémet, de spatulával vagy kenőkéssel is kenhetjük a tortát.

Ganache (a torta csurgatásához)

  1. A csoki öntethez (fontos hogy a csoki és a tejszín aránya megegyezzen, mert így érhetjük el a megfelelő folyós állagot), a tejszínt felforralom és ráöntöm a csokira, hagyom felolvadni és óvatosan összekeverem, úgy hogy lehetőleg ne legyen buborékos.
  2. Én a ganache-t egy ilyen kis cumiból öntöttem, de kancsóból vagy a vállalkozó szelleműek kanállal is adagolhatják. A jól kihűtött tortát szép lassan körbecsurgatjuk a tetejének a peremét. Ha valahol nem csurog le eléggé, akkor oda nyomjunk még egy kicsit. Ha mindenütt megfelelően csurgatott, a tetejének közepére is öntünk a csokiból, óvatosan, ne essünk túlzásba, nehogy aztán túlfolyjon.
  3. Spatulával végigsimíthatjuk, hogy egyenletes legyen és kész is vagyunk. Díszítésig behűtjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 49
  • 7 napos nézettség: 287
  • Össznézettség: 114001
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 24.

Ajánló

Én most körülbelül másfél kilónyi előre gyártott nasit használtam, de hát aztán végtelen tárházát sorolhatnám, fel miket lehet használni, de nem fogom, legyetek kreatívak! :-)   

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs szülinap torta nélkül, viszont torta jöhet bárhol, bármikor, alkalom nélkül. :-) 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...