Flammkuchen kecskesajttal és datolyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
33g víz0 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
20g datolya51 kcal
-
75g kecskesajt273 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g fenyőmag30 kcal
Összesen
773
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
130g víz0 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
80g datolya203 kcal
-
300g kecskesajt1092 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g fenyőmag121 kcal
Összesen
3090
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
13.2g víz0 kcal
-
1.5g kakukkfű2 kcal
-
8.1g datolya21 kcal
-
30.5g kecskesajt111 kcal
-
20.3g crème fraîche73 kcal
-
2.5g méz8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g fenyőmag12 kcal
Összesen
315
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1035.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
773
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 198.3 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 523 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4143.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1506 mg
-
Nátrium 1279 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.6 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 319.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 1203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 666 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
3090
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
-
200 g finomliszt
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
130 ml víz
-
5 szál kakukkfű
-
80 g datolya
-
200 g crème fraîche
-
1 ek méz
-
bors ízlés szerint
-
2 ek fenyőmag
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük 1 csipet sóval, hozzáadjuk az olajat és vizet, sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk (kb. 30x40 cm), majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- A kakukkfüvet megmossuk, jól lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük. A datolyát durvára vágjuk. A sajtot szeletekre vágjuk. A creme fraichet elkeverjük a mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
- A creme fraichet a tésztára kenjük, elosztjuk rá a sajtot. Megszórjuk a datolyával, fenyőmaggal és kakukkfűvel.
- Betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és 13-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1666
- Feltöltés dátuma: 2015. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A kész Flammkuchent meglocsolhatjuk 1-2 ek folyékony mézzel is.