Fitt körtés-sós karamelles-fehér csokis moussetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tortalap
-
28g tojás35 kcal
-
4g erythritol0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
8g mandulaliszt21 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj6 kcal
Körtezselé
-
50g körte26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
1g erythritol0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
19g víz0 kcal
-
13g fügelekvár35 kcal
Fehér csokis mousse
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
6g növényi tej3 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
3g erythritol0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
6g víz0 kcal
Sós karamell
-
3g nádcukor10 kcal
-
13g növényi tej6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
391
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tortalap
-
220g tojás277 kcal
-
30g erythritol0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
60g mandulaliszt170 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Körtezselé
-
400g körte205 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
150g víz0 kcal
-
100g fügelekvár278 kcal
Fehér csokis mousse
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
50g növényi tej24 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g erythritol0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
50g víz0 kcal
Sós karamell
-
20g nádcukor76 kcal
-
100g növényi tej47 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3118
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tortalap
-
12.7g tojás16 kcal
-
1.7g erythritol0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.5g mandulaliszt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
Körtezselé
-
23g körte12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.6g erythritol0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
8.6g víz0 kcal
-
5.8g fügelekvár16 kcal
Fehér csokis mousse
-
11.5g fehér csokoládé62 kcal
-
2.9g növényi tej1 kcal
-
17.3g habtejszín50 kcal
-
1.2g erythritol0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
2.9g víz0 kcal
Sós karamell
-
1.2g nádcukor4 kcal
-
5.8g növényi tej3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
179
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 126.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
391
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 190.2 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4419.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 1409 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1662 mg
-
Nátrium 1139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.5 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1008.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1311 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 291 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 1291 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1132 micro
Összesen
3118
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Tortalap
-
4 db tojás
-
3 ek erythritol
-
0.5 csomag sütőpor
-
4 evőkanál mandulaliszt
-
1 csipet só
-
1 tk vaj
Körtezselé
-
2 db körte
-
1 teáskanál fahéj
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 ek erythritol
-
1 ek zselatin
-
150 ml víz
Fehér csokis mousse
-
50 ml növényi tej
-
300 ml habtejszín
-
2 ek erythritol
-
1 ek zselatin
-
50 ml víz
Sós karamell
-
2 ek nádcukor
-
100 ml növényi tej
-
1 csipet só
Elkészítés
Tortalap
- A 28 cm-es tortaformát kivajazzuk és mandulaliszttel meghintjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval félkeményre, majd az eritritet hozzáadva kemény habbá verjük. A tojássárgákat hozzáadva hólyagosra tovább mixeljük, majd a sütőporral elkevert mandulalisztet óvatosan beleforgatva 180 fokon előmelegített sütőben megsütjük.
Körtezselé
- A körtezseléhez meghámozzuk a gyümölcsöt és apró kockákra vágjuk. A zselatint 100 ml hideg vízbe beáztatjuk, majd a körtéhez keverve a többi hozzávalóval és még 50 ml vízzel felforraljuk, kihűtjük.
- A kihűlt tortalapot megkenjük a rumos mandulás fügelekvárral, majd a kihűlt és kocsonyásodó körtezselét rákanalazva a hűtőben megszilárdítjuk.
Fehér csokis mousse
- A mousseréteghez a fehér csokoládét apróra törjük és ½ dl növényi tej hozzáadásával mikróban felolvasztjuk. A zselatint kb. 50 ml hideg vízbe beáztatjuk. A habtejszínt az eritrittel kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a kihűlt fehércsokit, a mikróban felmelegített, langyos zselatint és a körterétegre simítjuk. Hűtőben ezt a réteget is rádermesztjük.
Sós karamell
- A sóskaramell öntethez a barna nádcukrot felolvasztjuk, a növényi tejjel felöntjük, sózzuk és cseppfolyóssá főzzük. A tortáról levesszük a karimát, a kihűlt és megdermedt karamellkrémmel bevonjuk, a szélét sótlan, durvára tört pisztáciával díszítjük. Földi cseresznyével (physalissal) koronáztam meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 230
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept