r
Nosalty Logó

Fitt körtés-sós karamelles-fehér csokis moussetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Fitt körtés-sós karamelles-fehér csokis moussetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Összesen 3118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 3118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Elkészítés

Tortalap

  1. A 28 cm-es tortaformát kivajazzuk és mandulaliszttel meghintjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval félkeményre, majd az eritritet hozzáadva kemény habbá verjük. A tojássárgákat hozzáadva hólyagosra tovább mixeljük, majd a sütőporral elkevert mandulalisztet óvatosan beleforgatva 180 fokon előmelegített sütőben megsütjük.

Körtezselé

  1. A körtezseléhez meghámozzuk a gyümölcsöt és apró kockákra vágjuk. A zselatint 100 ml hideg vízbe beáztatjuk, majd a körtéhez keverve a többi hozzávalóval és még 50 ml vízzel felforraljuk, kihűtjük.
  2. A kihűlt tortalapot megkenjük a rumos mandulás fügelekvárral, majd a kihűlt és kocsonyásodó körtezselét rákanalazva a hűtőben megszilárdítjuk.

Fehér csokis mousse

  1. A mousseréteghez a fehér csokoládét apróra törjük és ½ dl növényi tej hozzáadásával mikróban felolvasztjuk. A zselatint kb. 50 ml hideg vízbe beáztatjuk. A habtejszínt az eritrittel kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a kihűlt fehércsokit, a mikróban felmelegített, langyos zselatint és a körterétegre simítjuk. Hűtőben ezt a réteget is rádermesztjük.

Sós karamell

  1. A sóskaramell öntethez a barna nádcukrot felolvasztjuk, a növényi tejjel felöntjük, sózzuk és cseppfolyóssá főzzük. A tortáról levesszük a karimát, a kihűlt és megdermedt karamellkrémmel bevonjuk, a szélét sótlan, durvára tört pisztáciával díszítjük. Földi cseresznyével (physalissal) koronáztam meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 228
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fitt körtés-sós karamelles-fehér csokis moussetorta
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...