r
Nosalty Logó

Firenzei körtetorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rekalein
Firenzei körtetorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

555
Kalória
9.9g
Fehérje
59.2g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
103.5g
Víz
141.5g
Koleszterin
4.4g
Rost
22.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 555 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 555 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    621 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1214 micro
Összesen 3332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a masszát fóliába csavarva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
  2. A tészta a pihentetés után is elég lágy marad, ezért két sütőpapír között kör alakúra sodorjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát.

A töltelékhez

  1. A körtéket meghámozzuk, negyedeljük, magjukat eltávolítjuk. Egy lábosba helyezzük a darabokat a gyömbérrel és a citromlével, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fél órát fedő alatt pároljuk, majd lecsöpögtetjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt körtéket vékony szeletekre vágjuk, és elrendezzük a piteformában a kakaós tésztán.
  3. A tojásokat, tejet, cukrot és vaníliás cukrot elkeverjük, és a körtére öntjük.
  4. Előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük 45 percet, félidőben rákanalazzuk a vajat. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni.

A tetejére

  1. A csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett, és nylonzacskóba töltjük. A zacskó csücskét levágjuk, és vékony csíkokat húzunk a torta tetejére. Néhány órát pihentetjük hűtőben, de legjobb, ha már előző nap elkészítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Aurore isteni körtetorta-receptjét gondoltam újra kakaós tésztával, egy kis csokival. Könnyű őszi édesség a nehezebb, hideg időhöz illő fogások után.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!