r
Nosalty Logó

Finom krémes túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Finom krémes túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    345.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5496.9 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.9 g
  • Cukor
    540 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 6719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalalkálit kevés tejben beáztatjuk.
  2. A tojásokat szétválaszjuk, a tojássárgáját a cukorral és az olajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a tejet és a szalalkálit.
  3. A fehérjéket keményre felverjük, és a liszttel felváltva, lazán a kikevert sárga masszához adjuk.
  4. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. Tűpróba!
  5. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, a túrót áttörjük, és összedolgozzuk, adunk hozzá 2-3 cs vaníliás cukrot vagy aromát egy fél üvegcsével. Reszelt citrom vagy narancshéjat is tehetünk hozzá.
  6. A tésztát jól kihűtjük, és lapjában kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
  7. Nagyon óvatosan bánjunk a tésztával, a felső része legyen kissé vastagabb, mert nagyon laza lesz!
  8. A tetejét vaníliás porcukorral szórjuk.
  9. Aki nem szereti a szalalkálit, megsütheti sütőporral, de akkor nem olyan finom a tészta!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x34x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22228
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a nagynénémtől kaptam, aki elfelejtette közölni, hogy úgy bánjak vele, mint a hímestojással, ezért az első alkalommal darabokban raktam fel a tetejét.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...