Finn lazacleves Krisztike konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g lazac64 kcal
-
67g póréhagyma18 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
83g burgonya48 kcal
-
1 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
167g zöldség alaplé12 kcal
Összesen
280
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g lazac381 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
5 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
Összesen
1665
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
10.3g lazac13 kcal
-
13.7g póréhagyma4 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
17.1g burgonya10 kcal
-
1.4g halványító zeller0 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
6.8g főzőtejszín9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6.2g kapor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34.2g zöldség alaplé2 kcal
Összesen
57
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1120.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 642 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 202.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2297 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 641 micro
Összesen
280
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.2 g
Zsír
-
Összesen 80.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6723.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1492 mg
-
Nátrium 3854 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1214.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2679 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 1309 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 550 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 631 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13781 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3843 micro
Összesen
1665
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
50 dkg burgonya
-
1 közepes szár halványító zeller
-
5 dkg vaj
-
2 dl főzőtejszín
-
3 db babérlevél
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 l zöldség alaplé
Elkészítés
- A pórét vékonyan felkarikázzuk, és a vajon sóval, borssal puhára pároljuk. Közben felaprítjuk a répákat apró kockákra, a burgonyát kicsit nagyobb kockákra, a zellerszárat pedig vékony szeletekre.
- A póréhoz adjuk a felaprított zöldségeket, a széttépkedett babérleveleket, és felöntjük az alaplével. Az egészet felforraljuk, majd kis lángon 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
- A lazacfilét 2x2-es kockákra vágjuk, mikor a zöldségek már puhák, a levesbe rakjuk, és 3 perc alatt megfőzzük.
- Végül a levesbe rakjuk a felaprított kaprot és a tejszínt, de már nem forraljuk, csak összemelegítjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 9538
- Feltöltés dátuma: 2013. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Krisztike
39 recept
Ajánlom a kaporimádóknak, a lazackedvelőknek és azoknak, akiknek nincs még ötletük, hogy milyen levest tálaljanak az ünnepi asztalra.