r
Nosalty Logó

Fetával töltött lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fetával töltött lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 2395 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5366.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    3281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 2395 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vízben felolvasztott élesztőt és a maradék hozzávalókat. Sima tésztává gyúrjuk. Letakarva meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  2. A fetát elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, tányér nagyságú körré nyújtjuk, a kör egyik felét megkenjük 1-2 ek fetával, a másik felét ráborítjuk, a széleket összenyomkodjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
  4. Egy serpenyőben adagonként kevés olajat hevítünk, és a félköröket oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5829
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomsaláta és egy pohár Ayran társaságában, finom ebéd vagy vacsora. A töltelékhez keverhetünk újhagyma zöldjét is, vékony karikára vágva.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...