r
Nosalty Logó

Fetával töltött fasírt paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fetával töltött fasírt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

A paradicsomhoz

Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

A paradicsomhoz

Összesen 1879 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

A paradicsomhoz

Összesen 126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    164.2 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6755.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1267 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    3077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 1879 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A paradicsomhoz

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A zsemlét kockákra vágjuk, majd ráöntjük a tejet és hagyjuk ázni.
  2. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk, majd a forró vajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a meghántott és apró kockákra vágott fokhagymát.
  3. A zsemléket kinyomkodjuk, majd a darált hússal együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a megdinsztelt hagymát, összegyúrjuk, sóval, borssal és paprikával ízesítjük.
  4. A fetát kockákra vágjuk. A húsból vizes kézzel fasírtokat formálunk, mindegyik közepébe egy mélyedést nyomunk, és a sajt kockákkal töltjük, majd jól összenyomkodjuk.
  5. Az olajat felforrósítjuk, oldalanként 3-3 percig sütjük, majd közepes hőmérsékleten további 10 percig sütjük.
  6. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, vékony cikkekre vágjuk, a serpenyőbe a fasírt mellé adjuk, megszórjuk a kakukkfű letépkedett leveleivel. További 5 percig sütjük. A paradicsomot sóval, borssal és paprikával ízesítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4538
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a feta sajtot. A darált húst ízesíthetjük egy kis gyros fűszerkeverékkel is.

Hozzávalók

A fasírthoz

A paradicsomhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...