r
Nosalty Logó

Fetás-prosciuttós görögdinnyesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vénusz
Fetás-prosciuttós görögdinnyesaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1646 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2122.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    8837 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8489.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    6834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4643 micro
  • β-crypt
    610 micro
  • Likopin
    35350 micro
  • Lut-zea
    2571 micro
Összesen 1646 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1717 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 78 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldfűszeres olajból, a citromléből és a mézből kikeverjük az öntetet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  2. Hozzáadjuk a kockázott fetát és az aprított petrezselymet, majd a kockázott, tisztított görögdinnyét is. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol érje az öntet a dinnyekockákat.
  3. A prosciutto kétharmadát egy kanál olajon ropogósra pirítjuk, majd a salátához keverjük.
  4. Tálalhatjuk is: fogyasztás előtt szórjuk meg kevés extra petrezselyemmel, és díszítsük a maradék prosciuttóval.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 691
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fetás-prosciuttós görögdinnyesaláta
Vénusz 81 recept

Pillanatok alatt elkészíthető, könnyű és frissítő salátát mutatunk nektek, aminek a görögdinnye a főszereplője. A kockázott, édes gyümölcsnek remekül áll a citromos-zöldfűszeres öntet, a teljes ízélményt pedig a savanykás feta és a sós-pirított sonka teszi teljessé. Ha hatalmas a hőség, a pirítást ki is hagyhatjuk, úgy teljesen hidegkonyha-kompatibilis a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...