Fetás avokádó-dip
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
203
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
380g avokádó450 kcal
-
125g feta sajt331 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g koriander3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
810
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
66.5g avokádó79 kcal
-
21.9g feta sajt58 kcal
-
4.9g salottahagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2.6g koriander1 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
143
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
203
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2872.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 676 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 596 mg
-
Nátrium 1454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 329.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 769 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 897 micro
Összesen
810
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db avokádó
-
125 g feta sajt
-
1 közepes db salottahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor koriander
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
Elkészítés
- Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, a húsát egy kanállal kikanalazzuk, konyhai aprítógépbe tesszük.
- Hozzáadjuk az elmorzsolt fetát, a durvára vágott hagymát és fokhagymát, és a letépkedett korianderleveleket. Krémesre dolgozzuk.
- A krémet citromlével, sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1535
- Feltöltés dátuma: 2016. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egyszerű, finom és krémes ez az avokádó-dip. Tálaljuk hasábokra vágott, zsenge zöldségekkel, pirított vagy friss kenyérrel.