r
Nosalty Logó

Ferrero Rocher torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivien Valéria
Ferrero Rocher torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 868 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6940 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 371 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 868 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    444.3 g
  • Telített zsírsav
    291 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5514.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    949 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 6940 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Egy tortaformát vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport, és hozzákeverjük a kakaót. A mogyorót összetörjük. Egy strapabíróbb zacskóba öntjük, majd a húsklopfoló oldalával (vagy sodrófával) megcsapkodjuk. A tojássárgákba keverjük a lisztes keveréket és az összetört mogyorót.
  3. Egy csipet sóval a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes masszához. Végül belecsurgatjuk az olvasztott vajat.
  4. A sütőpapíros formába öntjük a masszát, tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, félretesszük hűlni.
  5. Ha van kedvünk, és időnk is engedi, akkor a három réteget süthetjük külön-külön. Ezzel garantáltan egyforma vastagok lesznek a lapok, és nem kell bíbelődni a szétvágással sem. Ebben az esetben mérjük le a tésztát, majd pontosan porciózzuk ki a tortaformába.

Krémhez

  1. A Hulalát félig felverjük. Mikor már nem folyik, de még nem igazán kemény hab, akkor belelapátoljuk a Nutellát, majd pedig jól elkeverjük a tejszínben. Vigyázni kell, nehogy a tejszínt túlverjük.

Díszítéshez

  1. A kihűlt tortát három részre vágjuk, majd elkezdjük az összeállítását. A legalsó réteget megkenjük vékonyan Nutellával, majd rákenjük a krémet. A következő piskótát ráhelyezzük, majd ezt is megkenjük vékonyan Nutellával, erre kerül a krémünk. A harmadik piskótát is ráhelyezzük, majd bevonjuk a maradék krémmel a tortánkat.
  2. Durvára tört mogyoróval megszórjuk a tetejét és az oldalát. A tetejét díszíthetjük Ferrero Rocher golyókkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21911
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vivien Valéria 2 recept

A recept ötletét Sally blogja adta, ezt alakítottam át. A barátom nagyon imádja a Ferrero Rochert, így születés- és névnapra, évfordulókra is általában ez a torta készül. Nutella helyett készíthető olcsóbb mogyorókrémmel is. Amikor mogyorókrémet választunk, a mogyorótartalomra érdemes figyelni (a Nutellának kb. 12-13% a mogyorótartalma), így találhatunk a Nutellához nagyon hasonló ízvilágú, de olcsóbb krémet is.  

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...