Ferrero Rocher torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vivien Valéria
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
10g törökmogyoró63 kcal
Krémhez
-
44g nutella236 kcal
-
157 kcal
Díszítéshez
-
6g nutella34 kcal
-
10g törökmogyoró63 kcal
-
19g csokoládé102 kcal
Összesen
868
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
68 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
80g törökmogyoró503 kcal
Krémhez
-
350g nutella1887 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
Díszítéshez
-
50g nutella270 kcal
-
80g törökmogyoró503 kcal
-
150g csokoládé819 kcal
Összesen
6940
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskótához
-
17.7g tojás22 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.2g vaj15 kcal
-
4.3g törökmogyoró27 kcal
Krémhez
-
18.8g nutella101 kcal
-
26.9g növényi habtejszín67 kcal
Díszítéshez
-
2.7g nutella14 kcal
-
4.3g törökmogyoró27 kcal
-
8.1g csokoládé44 kcal
Összesen
371
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 55.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 689.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
868
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.1 g
Zsír
-
Összesen 444.3 g
-
Telített zsírsav 291 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5514.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 989 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 949 mg
-
Foszfor 2380 mg
-
Nátrium 927 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 28 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.3 g
-
Cukor 415 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 261.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 748 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 950 mg
-
Retinol - A vitamin: 733 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1586 micro
Összesen
6940
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
371
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
100 g cukor
-
1 csipet só
-
150 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál sütőpor
Krémhez
-
500 ml növényi habtejszín
Díszítéshez
Elkészítés
Piskótához
- Egy tortaformát vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport, és hozzákeverjük a kakaót. A mogyorót összetörjük. Egy strapabíróbb zacskóba öntjük, majd a húsklopfoló oldalával (vagy sodrófával) megcsapkodjuk. A tojássárgákba keverjük a lisztes keveréket és az összetört mogyorót.
- Egy csipet sóval a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes masszához. Végül belecsurgatjuk az olvasztott vajat.
- A sütőpapíros formába öntjük a masszát, tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, félretesszük hűlni.
- Ha van kedvünk, és időnk is engedi, akkor a három réteget süthetjük külön-külön. Ezzel garantáltan egyforma vastagok lesznek a lapok, és nem kell bíbelődni a szétvágással sem. Ebben az esetben mérjük le a tésztát, majd pontosan porciózzuk ki a tortaformába.
Krémhez
- A Hulalát félig felverjük. Mikor már nem folyik, de még nem igazán kemény hab, akkor belelapátoljuk a Nutellát, majd pedig jól elkeverjük a tejszínben. Vigyázni kell, nehogy a tejszínt túlverjük.
Díszítéshez
- A kihűlt tortát három részre vágjuk, majd elkezdjük az összeállítását. A legalsó réteget megkenjük vékonyan Nutellával, majd rákenjük a krémet. A következő piskótát ráhelyezzük, majd ezt is megkenjük vékonyan Nutellával, erre kerül a krémünk. A harmadik piskótát is ráhelyezzük, majd bevonjuk a maradék krémmel a tortánkat.
- Durvára tört mogyoróval megszórjuk a tetejét és az oldalát. A tetejét díszíthetjük Ferrero Rocher golyókkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 21911
- Feltöltés dátuma: 2016. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vivien Valéria
2 recept
A recept ötletét Sally blogja adta, ezt alakítottam át. A barátom nagyon imádja a Ferrero Rochert, így születés- és névnapra, évfordulókra is általában ez a torta készül. Nutella helyett készíthető olcsóbb mogyorókrémmel is. Amikor mogyorókrémet választunk, a mogyorótartalomra érdemes figyelni (a Nutellának kb. 12-13% a mogyorótartalma), így találhatunk a Nutellához nagyon hasonló ízvilágú, de olcsóbb krémet is.