r
Nosalty Logó

Fenyőmagos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fenyőmagos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5463 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.6 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    1428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1738 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 5463 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. Egy hideg vízzel öblített lábosban felforraljuk a tejet.
  2. 5 tojássárgáját egy tűzálló tálban elkeverünk 1 citrom reszelt héjával, 9 dkg cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Beleszórunk 7 dkg lisztet, majd keverés mellett, apránként beleöntjük a tejet. Kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk, tűzre tesszük, és főzni kezdjük a krémet. Mikor besűrűsödik, tegyünk bele 1,5 dkg vajat, keverjük el benne jól.
  4. A maradék vajat, lisztet, cukrot, az élesztőt, sót tésztává keverjük, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, és a másik citrom reszelt héját. Labdát formázunk belőle, és folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Egy jénait vagy más pitesütőt jól kivajazunk, vagy sütőpapírt teszünk bele. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, és beletesszük, ráöntjük a krémet, a maradék tésztát is kinyújtjuk, és befedjük vele a krémet.
  6. A tetejét megszórjuk fenyőmaggal (esetleg napraforgómaggal), megsütjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk (ez elhagyható).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3117
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 14.

Ajánló

Nekem fogytán volt a fenyőmagom, ezért napraforgómaggal bővítettem ki, szerintem így vegyesen se volt rossz, vagy ha nincs fenyőmag, akkor csak a napraforgómagot tenni rá, azzal sem rossz. Vagy a tini gyerekeid elől tedd el az összes olyan dolgot, amire azt hiszi, rágcsa ez is, mint a fenyőmag! Én hagytam a tortát kicsit hűlni, és így sokkal jobb volt szeletelni, elvégre csak élesztős és jó édes, és torta, nem pedig kelt lekváros bukta. Azt még melegen is ettük, anno...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fenyőmagos torta
Éva-Anyóca 350 recept

A család állandóan faggat az édesség miatt. A tortát véletlenül találtam, egy nagyon régi főzős receptújságban. Gondoltam, hátha nekem is sikerül, elvileg nem vagyok egy tortasütő mester. Ehetőre sikeredett. Elfogyott. "Jöhet máskor is" - ez volt a reakciója az én családomnak! Ennek nagyon örültem, ugyanis az enyém meg ez volt: "ezért utáltam mindig is tortát sütni, édességeket gyártani, mert méricskélni kell, és akkor inkább a bögrés sütik, amik szóba jöhetnek." De egyszer eljön az ilyen sütési mód az én életembe is, és meg kell felelni ezen próbának is. Sikerült, így máskor is készítek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...