r
Nosalty Logó

Felesborsó-zöldborsóleves füstölt csülökkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Judit69
Felesborsó-zöldborsóleves füstölt csülökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    2525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3355 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    252.5 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14485.7 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    3178 mg
  • Nátrium
    10099 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    2689.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    5014 micro
  • β-karotin
    13421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7904 micro
Összesen 3859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap a sárgaborsóval, babérlevéllel feltesszük főni.
  2. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott répát, és jól átpirítjuk, majd hozzáadjuk a félig megfőtt leveshez.
  3. Ezután hozzáadjuk a szárzellert és a mirelit borsót. Ízesítjük, és teljesen puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, kivesszük a levesből a húst, eltávolítjuk a babérlevelet, és botmixerrel összeturmixoljuk. Ha nagyon sűrű lenne, hígítsuk vízzel.
  5. A csülköt csontozzuk ki, vagdossuk apróra, és tálaláskor adjuk a leveshez.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2035
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felesborsó-zöldborsóleves füstölt csülökkel
Judit69 194 recept

Szeretem a krémleveseket, hiszen laktatóak és finomak. Amikor hűvösebbre fordul az idő, jólesnek ezek a házias, kiadós fogások. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...