r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Zsuzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Feketeerdő torta Zsuzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    465.3 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7709.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1045 mg
  • Foszfor
    3350 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.6 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1844 micro
Összesen 7351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojássárgáját 10 dkg cukorral habosra verjük. A vaníliás cukrot, a csokoládét és a mandulát hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd ezt is belekeverjük a tojássárgájához. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  2. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd kivajazzuk és belisztezzük. Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 45-50 perc kell neki, de tűpróbával ellenőrizzük, az a legbiztosabb. A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni. Mikor teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.
  3. A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk.16 szem meggyet félreteszünk díszítésnek (én ennyi szeletet szeretnék, de lehet 12 szelet is, akkor 12 szem meggyet kell félretenni). A tejszínt habbá verjük a porcukorral.
  4. Összeállítás: Az alsó és középső lapot meglocsoljuk meggylével és/vagy meggypálinkával. A tejszín 1/3 részét rákenjük, majd a meggy felét szépen rásorakoztatjuk. Rátesszük a második lapot, erre a a tejszín második harmadát rákenjük, majd a maradék meggyet ráhelyezzük. Befedjük a harmadik lappal.
  5. Mielőttbevonjuk a torta külsejét a habbal, félreteszünk belőle egy keveset a habrózsákhoz. Egy habzsákba töltjük, majd 16 kis halmot nyomunk csillagcsőrrel a tortára körbe. Minden habrózsa közepébe egy nagyon jól lecsepegtetett meggyszemet ültetünk. Majd a csokoládéforgáccsal díszítjük a tetejét és az oldalát is.
  6. Jó étvágyat!
  7. Tipp: Egy szép tálcára vagy tortatálra egy tortacsipkét teszünk. A szélére sütőpapírt teszünk, amit majd a díszítés végeztével eltávolítunk, így tiszta marad a tortacsipke.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17882
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptkategóriák

Feketeerdő torta Zsuzsi konyhájából
Gy.Zsuzsi 31 recept

Mindig is imádtam ezt a tortát. Mivel imádok sütni, addig nyomoztam és kutattam, míg nem a kezembe akadt ez a recept. Elkészítettem, nagyon ízlett mindenkinek. Azóta, minden évben legalább kétszer-háromszor elkészítem. Unokahúgom minden születésnapjára ezt kéri tőlem :)

Hozzávalók

A tortalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...