r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Pamelie konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Feketeerdő torta Pamelie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6099 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    373.1 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6495.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2676 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.6 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3151 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 6099 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral és a sóval.
  2. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, belekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokit, végül a sütőporral összeszitált lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük, teljesen kihűtjük.
  4. 4 dl meggylevet felforralunk (szükség esetén vízzel lehet pótolni) a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel elkevert kevés vízzel, belekeverjük a meggyet, felforraljuk, majd kihűtjük.
  5. A tejszínből kemény habot verünk.
  6. A tésztát három lapra vágjuk. Az első lapot meglocsoljuk pálinkával, rákenjük a meggyszószt, jöhet a következő lap, a pálinka, erre a tejszín egyharmada, majd az utolsó lappal beborítjuk. A maradék tejszínnel jó vastagon bevonjuk, csokireszelékkel, meggyel, koktélcseresznyével díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 30749
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Már nagyon régóta szerettem volna elkészíteni ezt a sütit, de valahogy mindig kimaradt. Most végre megtehettem, mikor az unokaöcsém beállított egy újsággal, kezembe nyomta ezt a receptet és közölte: "Ezt akarom!"

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...