r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Nóri konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Nóri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 4307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    212 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3215.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.7 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2028 micro
Összesen 4307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a kristálycukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. Majd végül a habot hozzákeverjük, és egy kivajazott tortaformában kisütjük.
  2. Krém: közben a meggybefőttet leszűrjük, és a levében a 2 csomag pudingot pár kanál cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük. Ha besűrűsödött, a meggyeket belekeverjük még melegen, pár szem kivételével, ez a tetejére megy díszítésnek.
  3. A habot felverjük keményre a habfixálókkal, majd belekeverjük felébe a csokireszeléket.
  4. Összeállítjuk a tortát: a piskótát 3 részre vágjuk, alulra megtöltjük a krémmel, majd rá egy lap, a csokis hab, végül a tetejét ráhelyezzük, megkenjük a habbal, és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20573
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már sokszor megcsináltam, és még sohasem volt, hogy ne sikerült volna. Imádom a sütit és a receptet is, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...