r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Enci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Enci cica
Feketeerdő-torta Enci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5388.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgával elkevert cukorhoz, és a habbá vert fehérjét beleforgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A krémhez a meggylevében feloldjuk a pudingport, és sűrű krémmé főzzük, majd a kimagozott meggyet hozzáadjuk, és félretesszük hűlni.
  4. A hulalába teszünk 2 ek feloldott zselatint (fél dl vízben oldjuk), és ezt is kemény habbá verjük.
  5. Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágjuk, majd a meggyes krém felét rákenjük, amire a tejszínhab fog kerülni, erre rátesszük a középső lapot, amit szintén megkenünk meggyes krémmel, majd tejszínhabbal, ezután rákerül a torta teteje, amit a maradék tejszínhabbal bevonunk úgy, hogy mindenhová kerüljön.
  6. Csokiforgáccaal megszórjuk az egész tortát. Habnyomózsákba teszünk még egy kis tejszínhabot, amivel kis halmokat nyomunk a torta tetejére, és erre kerülnek a meggyszemek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14177
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Enci cica 8 recept

 Apósom 54. születésnapjára készítettem, nagyon finom lett, ízlett mindenkinek :D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...