r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Bettyke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Bettyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 4217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2961 micro
Összesen 4217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőport és a cukrot, majd tovább verjük. A sárgáját kicsit habosra keverjük, ezután azt is hozzáadjuk.
  3. Óvatosan kavargatva mehet bele a liszt és a kakaó is. (Azért kell óvatosan kavargatni, hogy a hab ne törjön nagyon meg, így lesz isteni finom a tészta.)
  4. Kivajazott formában kisütjük. Amikor kihűlt, 3 részre vágjuk.

A tejszínes krémhez

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot és a zselatint, így verjük tovább, míg krém állaga nem lesz. (Az étkezési zselatin helyettesíthető zselatin fix-el is.)
  2. A meggyes krémhez a meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a meggyet. Hagyjuk kihűlni.
  3. Az alsó tortalapra kenjünk a tejszínes krém 1/3-át, majd erre kerül a meggyes krém fele. Rátesszük a következő lapot, megint tejszínes krém, majd a maradék meggyes krém. Rátesszük az utolsó lapot. Ezután a maradék tejszínes krémmel bevonjuk. Díszíthetjük meggyel és csokiforgáccsal is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2992
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok sütni, és kezdek kibontakozni a torták terén is. Az első próbálkozásaim között volt ez a torta. Azóta többször elkészítettem, és egyre csak jobb és jobb lesz. (Már ami a kinézetét illeti, az íze mindig tökéletes) :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A meggyes krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...