r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta ahogy Kataaa készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta ahogy Kataaa készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 4518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.8 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7095.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1710 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2676 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.3 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    480 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2171 micro
Összesen 4518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3-val kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a kakaót, ill. a sütőport.
  2. A felhabosított sárgájához hozzáadjuk a a kemény habbá vert fehérjét, óvatosan összeforgatjuk, majd kis részletekben a kakaós lisztet is hozzákeverjük.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformában előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. A meggybefőtt levét leszűrjük, a díszítéshez szükséges meggyszemeket félretesszük.
  5. A felfogott levet vízzel 5 dl-re egészítjük ki.
  6. A krémet készíthetjük 4 ek liszttel vagy puddingporral, tej helyett a meggylével főzzük fel. A maradék meggyszemeket is nyugodtan hozzákeverhetjük. Hűvős helyen hagyjuk kihűlni, közben néhányszor megkeverjük.
  7. A csokis pudingot az utasítás szerint elkészítjük, de csak 4 dl tejjel főzzük fel. Hűtjük, ha teljesen kihűlt, a felvert tejszínnel kikverjük.
  8. A kihűlt piskótát 3 részbe vágjuk. A lapokat esetleg meggyaromával meglocsolhatjuk.
  9. Az alsó lapot a csokiskrémmel kenjük meg, a középső lapot pedig a meggyes krémmel, majd a felső lapot is ráhelyezzük, a kimaradt krémmel még kívülről megkenjük.
  10. A felvert tejszínnel bevonjuk, majd tetszés szerint díszíthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23065
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szobatársam születésnapjára készítettem ezt a tortát.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...