Feketeerdő-torta ahogy Kataaa készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
14 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A meggyes krémhez
-
44g meggybefőtt32 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
4g cukor15 kcal
A csokis krémhez
A díszítéshez
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
25g meggy11 kcal
-
126 kcal
Összesen
565
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
114 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A meggyes krémhez
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g cukor116 kcal
A csokis krémhez
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
200g meggy90 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
Összesen
4518
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
17.8g tojás22 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
5 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A meggyes krémhez
-
14.2g meggybefőtt10 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
A csokis krémhez
-
1.8g csokoládés pudingpor7 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
16.2g tej9 kcal
-
4.1g növényi habtejszín10 kcal
A díszítéshez
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
8.1g meggy4 kcal
-
16.2g növényi habtejszín41 kcal
Összesen
184
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 886.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
565
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 110.5 g
Zsír
-
Összesen 184.8 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1454 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7095.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1710 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 2676 mg
-
Nátrium 2035 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 616.3 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 480 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 736 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1176 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1399 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2171 micro
Összesen
4518
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
16 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
A meggyes krémhez
-
3 ek cukor
A csokis krémhez
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
3 ek cukor
-
4 dl tej
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3-val kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a kakaót, ill. a sütőport.
- A felhabosított sárgájához hozzáadjuk a a kemény habbá vert fehérjét, óvatosan összeforgatjuk, majd kis részletekben a kakaós lisztet is hozzákeverjük.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformában előmelegített sütőben készre sütjük.
- A meggybefőtt levét leszűrjük, a díszítéshez szükséges meggyszemeket félretesszük.
- A felfogott levet vízzel 5 dl-re egészítjük ki.
- A krémet készíthetjük 4 ek liszttel vagy puddingporral, tej helyett a meggylével főzzük fel. A maradék meggyszemeket is nyugodtan hozzákeverhetjük. Hűvős helyen hagyjuk kihűlni, közben néhányszor megkeverjük.
- A csokis pudingot az utasítás szerint elkészítjük, de csak 4 dl tejjel főzzük fel. Hűtjük, ha teljesen kihűlt, a felvert tejszínnel kikverjük.
- A kihűlt piskótát 3 részbe vágjuk. A lapokat esetleg meggyaromával meglocsolhatjuk.
- Az alsó lapot a csokiskrémmel kenjük meg, a középső lapot pedig a meggyes krémmel, majd a felső lapot is ráhelyezzük, a kimaradt krémmel még kívülről megkenjük.
- A felvert tejszínnel bevonjuk, majd tetszés szerint díszíthető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 23078
- Feltöltés dátuma: 2012. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szobatársam születésnapjára készítettem ezt a tortát.