r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Risi
Feketeerdő-torta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához. Helyettesíthető egy kész kakaós piskótalappal

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához. Helyettesíthető egy kész kakaós piskótalappal

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához. Helyettesíthető egy kész kakaós piskótalappal

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6561.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1646 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2706 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.8 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    439 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2554 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 4530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A piskótához. Helyettesíthető egy kész kakaós piskótalappal

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához. Helyettesíthető egy kész kakaós piskótalappal

  1. A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, lisztezett tortaformában (24 cm) megsütjük.
  2. A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé. A tűzről levéve szórjuk bele a kimagozott meggyet.
  3. A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint. A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.
  5. A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyfoma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon.
  6. A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
  7. Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 475
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 164404
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám 70. születésnapjára készítettem el. Nagy sikere volt. A tetejére 70 szál kis gyertyát raktam, és azt meggyújtva köszöntöttük fel. :-) A receptet az "1 millió menü" -ben fedeztem fel. Az elkészítés fázisairól itt láthatsz fotókat.

Hozzávalók

A piskótához. Helyettesíthető egy kész kakaós piskótalappal

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...