Feketeerdő szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
43 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
88g meggybefőtt63 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
86 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
175g víz0 kcal
A tetejére
-
11g tejszínhab por57 kcal
-
38g tej21 kcal
-
8g csokoládé41 kcal
Összesen
524
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
171 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
343 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
700g víz0 kcal
A tetejére
-
45g tejszínhab por229 kcal
-
150g tej84 kcal
-
30g csokoládé164 kcal
Összesen
2095
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
12.4g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
2.5g csokoládés pudingpor10 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
19.8g meggybefőtt14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5.1g vaníliás pudingpor19 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
39.5g víz0 kcal
A tetejére
-
2.5g tejszínhab por13 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
1.7g csokoládé9 kcal
Összesen
119
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 216.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
524
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 753 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1930.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.6 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 866 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 991 micro
Összesen
2095
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
350 g meggybefőtt
-
fahéj ízlés szerint
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 dl víz
A tetejére
-
45 g tejszínhab por
-
1.5 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, és a 4 tojásfehérjéből a 4 evőkanál cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és legvégül a csokoládés pudingport is.
- Vajjal kikent, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben készre sütjük.
- Amíg a piskótánk sül, a meggybefőttet lecsöpögtetjük. 32-36 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kisebb darabokra vágjuk, és egy kevés fahéjjal megszórjuk.
- A meggybefőtt levét kiegészítjük vízzel, hogy 7 dl legyen, és ezzel készítjük el a 2 csomag vaníliás pudingport. A vaníliás cukrot és a 3 ek cukrot is hozzákeverjük. Még forrón hozzáadjuk a feldarabolt meggybefőttet.
- A megsült piskótát rácson kissé hűlni hagyjuk, majd egy éles késsel keresztben félbe vágjuk. Az alsó felét megkenjük a vaníliapudingos-meggyes krém felével, ráborítjuk a piskóta másik felét, és ennek a tetejére kenjük a maradék krémet.
- A habtejszín pótló porból a tasak utasítása szerint habot verünk. (Az a csomag, amit én vettem, 1,5 dl tejet írt hozzá, de ha másik fajtát használunk, akkor annyi tejet adjunk a porhoz, amennyit a tasak ír.)
- Az elkészült habot a tetejére simítjuk. Legvégül az egészben hagyott meggyszemekkel és csokireszelékkel díszítjük. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaláskor tetszés szerint szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 73
- 7 napos nézettség: 322
- Össznézettség: 38789
- Feltöltés dátuma: 2012. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető sütemény, mely nálunk nagy sikert aratott már az első alkalommal is.