r
Nosalty Logó

Feketeerdő muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Feketeerdő muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3130.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2180 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 3269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadva az olvasztott margarint és a cukrot, még habosabbra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, a kakaót és a pálinkát, tovább keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg a tészta, különben sütésnél összeesik. (Az ideális sűrűség a nyers piskótatésztához hasonlít.)
  3. A muffinsütőbe helyezzük bele a papírkosárkákat, és 3/4 részig töltsük meg őket a tésztával. Tegyük be az előmelegített sütőbe sülni.
  4. Közben a tejszínt verjük fel habbá, és magozzuk ki a meggyet.
  5. Ha a muffin megsült, vegyük ki a sütőből, és tegyük őket konyharuhára, hogy kicsit kihűljenek. Míg forrók, nem szabad díszíteni, mert szétfolyik rajta a tejszínhab.
  6. Ha kihűltek, mindegyik tetejére egy teáskanálnyi tejszínt tegyünk. Szórjuk meg csokireszelékkel, és koronázzuk meg egy-egy szem meggyel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15619
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 30.

Ajánló

Én nem tettem a tésztába pálinkát, mert nem volt itthon, viszont kapott őrölt szegfűszeget, és azzal is finom, csak akkor ugyebár eltértünk a fekete-erdő torta szentségétől.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő muffin
Fonott Kalács 77 recept

"A Fekete-erdő torta egy tejszínes tortafajta, amely az 1930-as évektől kezdve terjedt el, elsősorban Németországban. A legfontosabb alkotóelemei: a tortaalap, csokoládés keksz, cseresznyepálinkával ízesített tejszín vagy vajas krém, díszítésül cseresznye, illetve meggy és reszelt csokoládé. A pontos eredete tisztázatlan, és nem feltétlenül a Fekete-erdőben keresendő." Forrás: wikipédia És ugyebár miért ne lehetne mindezt muffinban is megcsinálni? A Kreatív Konyha sorozat muffinos könyvéből szedtem a receptet, és most sem panaszkodhatok, minden tökéletesen sikerült. Meggyfesztivál volt nálunk, és vendégek is jöttek az alkalomra, akik itt ebédeltek. Anyukám megkért, hogy süssek valami muffint a tiszteletükre, és meggyfesztivál lévén gondoltam, valami meggyes muffint kéne. Szeretek vagánykodni a muffinsütő művészetemmel, szóval ha vendégek jönnek, mindig valami díszeset sütök, nem csak azt az egyszerű, max tésztájában ízesítettet. Jól esik, mikor meglátják a sütit, és oda vannak még a látványától is. Utóiratként megjegyzem, mivel még sosem csináltam ilyet, és mégiscsak vendégeket fogadtunk vele, életemben nem figyeltem még ilyen hatalmas szeretettel és gondoskodással sütire :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...