Feketeerdő-alagút
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
8 dkg cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez
A cukorsziruphoz
-
1 dl víz
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
698
Kalória
14.6g
Fehérje
55.1g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
128.4g
Víz
401.5g
Koleszterin
3g
Rost
28.1g
Cukor
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
16g vaj115 kcal
-
88g tojás111 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
9 kcal
A töltelékhez
-
60g meggybefőtt43 kcal
-
70g habtejszín204 kcal
A cukorsziruphoz
A tetejére
-
16g csokoládé87 kcal
Összesen
698
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
80g vaj574 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
46 kcal
A töltelékhez
-
300g meggybefőtt216 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
A cukorsziruphoz
-
100g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g rum5 kcal
A tetejére
-
80g csokoládé437 kcal
Összesen
3494
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
5.2g vaj37 kcal
-
28.5g tojás36 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A töltelékhez
-
19.5g meggybefőtt14 kcal
-
22.7g habtejszín66 kcal
A cukorsziruphoz
-
6.5g víz0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
0.1g rum0 kcal
A tetejére
-
5.2g csokoládé28 kcal
Összesen
226
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 128.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
698
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73 g
Zsír
-
Összesen 238.4 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2007 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3162.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 564 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1397 mg
-
Nátrium 708 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.7 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 642.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 398 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 1222 mg
-
Retinol - A vitamin: 2115 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1994 micro
Összesen
3494
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
226
kcal
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (légkeveréssel).
- Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerinc formát.
- A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.
- A lágy vajat a tojássárgákkal és a maradék cukorral kihabosítjuk.
- A liszthez szitáljuk a kakaóport.
- Óvatos mozdulatokkal a vajas tojáshoz keverjük a felvert tojásfehérjét, majd belekeverjük a kakós lisztet is.
- A masszát őzgerinc formába öntjük, és kb. 35 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
- Langyosan kiemeljük a sütőpapír segítségével a formából, és hagyjuk kihűlni.
- A cukorsziruphoz a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a rumaromát.
- A kihűlt tésztát éles késsel, vízszintesen három lapra vágjuk.
- A meggyet jól lecsöpögtetjük.
- A hideg tejszínből kemény habot verünk.
- Rétegezéskor a tészta alsó lapját meglocsoljuk pár kanál sziruppal, megkenjük vékonyan tejszínhabbal, és két sorban meggyet rendezünk rá. Lefedjük a középső tésztalappal, megöntözzük pár kanál sziruppal, megkenjük tejszínhabbal, egy sor meggyet rendezünk a közepére, lefedjük a tészta tetejével, és óvatosan meglocsoljuk a maradék sziruppal.
- A meggyes-tejszínhabos alagutat kívülről bekenegetjük a maradék tejszínhabbal, pár szem meggyel díszítjük, és megszórjuk csokireszelékkel.
- Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 35 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A decemberi NL Konyha címlapjáról mosolygott rám ez az ínycsiklandó feketeerdő-alagút. Pont ilyen jellegű - visszafogottan elegáns, mégis ünnepélyes - édességet kerestem a mostani különleges hétvégénkre: szülinap, Mikulás, bronzvasárnap.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!