Fekete tőkehal csípős paprikaszósszal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 204.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1532 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 93.2 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1933.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1133 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 816.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 652 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 491 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 6128 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 176 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek limelé
-
60 ml fehérbor
-
50 dkg tőkehalfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, szárazra toroljuk, tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal.
- Forró sütőbe rakjuk, elkezdjük sütni. Amikor az egyik oldala már fekete, akkor fordítunk rajta, hogy minden oldalról megsüljön. Kinti grillen is süthetjük, akkor nem kell olaj hozzá.
- Amikor kész, rakjuk egy tálba (ne műanyagba), és fedjük le fóliával. Mikor már kihűlt, kicsumázzuk a paprikákat, lehúzzuk a héjukat is. Turmixba rakjuk. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a limelét meg a bort. Daráljuk simára.
- Öntsük a szószt egy nagy serpenyőbe, a turmixba engedjünk egy kis vizet (kb. 0.5-1 dl), lögyböljük vele ki a gépet, és ezt is öntsük a serpenyőbe. Forraljuk fel a szószt, főzzük egy-két percig, hogy az alkohol elpárologjon.
- A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, tegyük a szószba. Pároljuk kis lángon, lefedve 10-15 percig. Tálaláskor szórjunk rá korianderlevelet vagy petrezselymet.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 650
- Feltöltés dátuma: 2018. július 21.
Ajánló
Nagyon finom petrezselymes krumplival, amit beletunkolhatunk a szószba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az idei böjt alatt gyakrabban vettem halat, mert nagyobb volt a választék a kedvenc boltomban, és folyamatosan akciós is volt. Túl vagyunk a böjtön, ráuntam a halra, de az uram megjegyezte, hogy milyen régen ettünk már. Ez csoda, mert neki elég, ha karácsonykor van a menün, nincs annyira oda érte, mint például a szalonnáért vagy a hideg tej + langyos kenyér kombóért. :o) Szóval megint elkezdtem vadászni. Nálunk nehéz olyan halat találni, amelyik nem kínai és nem a farmon nőtt fel. Így akadtam a fekete tőkehalra keresgélés közben. Tőkehalcsaládból származik, enyhe ízű, és nem pereg szét sütés-főzés közben. Recepteket nézegettem a neten, hogy ötleteket merítsek az új zsákmányomhoz. Kicsit módosítottam a hozzávalókat, hogy ízletesebb legyen a végeredmény. A paprikát inkább megsütöttem párolás helyett, a vizet pedig lecseréltem fehérborra. Remélem, Nektek is fog ízleni, ha elkészítitek!