r
Nosalty Logó

Fekete tőkehal csípős paprikaszósszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Fekete tőkehal csípős paprikaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1532 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1933.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    491 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6128 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, szárazra toroljuk, tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal.
  2. Forró sütőbe rakjuk, elkezdjük sütni. Amikor az egyik oldala már fekete, akkor fordítunk rajta, hogy minden oldalról megsüljön. Kinti grillen is süthetjük, akkor nem kell olaj hozzá.
  3. Amikor kész, rakjuk egy tálba (ne műanyagba), és fedjük le fóliával. Mikor már kihűlt, kicsumázzuk a paprikákat, lehúzzuk a héjukat is. Turmixba rakjuk. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a limelét meg a bort. Daráljuk simára.
  4. Öntsük a szószt egy nagy serpenyőbe, a turmixba engedjünk egy kis vizet (kb. 0.5-1 dl), lögyböljük vele ki a gépet, és ezt is öntsük a serpenyőbe. Forraljuk fel a szószt, főzzük egy-két percig, hogy az alkohol elpárologjon.
  5. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, tegyük a szószba. Pároljuk kis lángon, lefedve 10-15 percig. Tálaláskor szórjunk rá korianderlevelet vagy petrezselymet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 650
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 21.

Ajánló

Nagyon finom petrezselymes krumplival, amit beletunkolhatunk a szószba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei böjt alatt gyakrabban vettem halat, mert nagyobb volt a választék a kedvenc boltomban, és folyamatosan akciós is volt. Túl vagyunk a böjtön, ráuntam a halra, de az uram megjegyezte, hogy milyen régen ettünk már. Ez csoda, mert neki elég, ha karácsonykor van a menün, nincs annyira oda érte, mint például a szalonnáért vagy a hideg tej + langyos kenyér kombóért. :o) Szóval megint elkezdtem vadászni. Nálunk nehéz olyan halat találni, amelyik nem kínai és nem a farmon nőtt fel. Így akadtam a fekete tőkehalra keresgélés közben. Tőkehalcsaládból származik, enyhe ízű, és nem pereg szét sütés-főzés közben. Recepteket nézegettem a neten, hogy ötleteket merítsek az új zsákmányomhoz. Kicsit módosítottam a hozzávalókat, hogy ízletesebb legyen a végeredmény. A paprikát inkább megsütöttem párolás helyett, a vizet pedig lecseréltem fehérborra. Remélem, Nektek is fog ízleni, ha elkészítitek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...