r
Nosalty Logó

Fekete rózsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Fekete rózsa
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 12097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 1011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    172.8 g

Zsír

  • Összesen
    518.1 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16599 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    6474 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1050 mg
  • Foszfor
    5327 mg
  • Nátrium
    3331 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1687.2 g
  • Cukor
    881 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3533 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2771 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 12097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Megfőzzük a pudingot, hogy hűljön.
  2. A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, 6-felé osztjuk,melyből két lapot megsütünk.
  3. Elkészítjük a mákos tölteléket, minden összeöntünk, és kikeverjük.
  4. A 4 tésztát egyesével kinyújtjuk, legalább 25 cm széles legyen. Majd a mákos masszával megkenjük, feltekerjük, mint a bejglit, és a 4 rudat egymás mellé téve, a tepsiben megsütjük. Össze fognak érni, sülni, ez nem baj.
  5. Az eredeti recept szerint 20-25 percig kell sütni a tekercseket. De ez sütőtől is függ.
  6. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk.
  7. Összeállítjuk a sütinket: Egy lapot leteszünk. A krém felét rákenjük. A kihűlt, egybesült rudakat rátesszük. A krém másik felét rákenjük a rudakra. A második lapot rárakjuk a krémre.
  8. A süti tetejét bevonjuk csokival, majd másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 631
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 84206
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fekete rózsa
TraRita 118 recept

Amikor először megláttam ezt a sütit, hmmmmmmm... tudtam nagy kedvenc lesz :). Nem tartozik a gyors nasik körébe, de megéri elkészíteni. Az íze csodás, a látvány gyönyörűűűűű!

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...