Fergeteges Fekete-erdő pohárkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
Kakaós piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
Meggyragu
-
125g meggy56 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
8g likőr25 kcal
Habos rétegek
-
125g habtejszín365 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
19 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összeállítás
-
20g likőr65 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összesen
1396
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
Kakaós piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Meggyragu
-
500g meggy225 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
30g likőr98 kcal
Habos rétegek
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összeállítás
-
80g likőr262 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
5586
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
Kakaós piskóta
-
10.3g tojás13 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
Meggyragu
-
23.4g meggy11 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
1.4g likőr5 kcal
Habos rétegek
-
23.4g habtejszín68 kcal
-
11.7g mascarpone47 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
4.7g étcsokoládé26 kcal
Összeállítás
-
3.7g likőr12 kcal
-
1.2g étcsokoládé6 kcal
Összesen
261
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 84.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.6 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 229.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 467 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 958 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 355 micro
Összesen
1396
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 336.9 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3123.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 657 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 1323 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.3 g
-
Cukor 435 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 917.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 702 mg
-
Retinol - A vitamin: 1868 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 3831 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1421 micro
Összesen
5586
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Kakaós piskóta
-
4 db tojás
-
100 g porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
100 g finomliszt
Meggyragu
-
80 g cukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
Habos rétegek
-
500 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
100 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
100 g étcsokoládé
Összeállítás
-
25 g étcsokoládé
Elkészítés
Kakaós piskóta
- A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a sót, egy kevés vaníliaaromát, majd az átszitált kakaóport és lisztet.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
- A piskóta masszáját oszlassuk szét a tepsiben, és süssük készre kb. 20 perc alatt.
Meggyragu
- A meggyet mossuk meg, szedjük le a szárát, és magozzuk ki.
- Kimagozás után öntsük egy edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot, és kezdjük el melegíteni.
- Főzzük addig, amíg sűrűbb, sziruposabb ragut nem kapunk, ez kb. 5-10 perc.
Habos rétegek
- Egy kevés habtejszínt (100-150 ml) kezdjünk el melegíteni gőz fölött. Adjuk hozzá a felaprított étcsokit, majd olvasszuk bele a tejszínbe, hogy egynemű állagot kapjunk.
- Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ha már szobahőmérsékletű, keverjük össze a mascarponéval. Ha szeretnénk, lazíthatjuk a réteget egy kevés felvert tejszínhabbal.
- A habtejszín maradékát verjük keményre a vaníliás cukorral és a cukorral.
- Befejezésként kanalazzunk a pohárba a csokis, mascarponés krémből, a tetejét pedig díszítsük meggydarabokkal és reszelt csokival.
Összeállítás
- Ha minden hozzávaló elkészült, indulhat a rétegezés.
- Először a frissen sült, de már kihűlt piskótából rakjunk a pohár aljára. Rajtunk múlik, hogy a pohár szájával vágott, kör alakú piskótát vagy a belemorzsolását választjuk. Öntsünk rá egy evőkanál meggylikőrt.
- Ezután következhet a felvert tejszínhab, amit a meggyragu, majd ismét egy meggylikőrrel meglocsolt piskótaréteg követ.
- Befejezésként kanalazzunk a pohárba a csokis, mascarponés krémből, a tetejét pedig díszítsük meggydarabokkal és reszelt csokival.
- A hűtőben hagyjuk pihenni pár órát, hogy átpuhuljon, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 254
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 248
- Össznézettség: 21386
- Feltöltés dátuma: 2023. július 29.
Receptkategóriák
további kategória:
szilveszter
kategória:
szilveszteri sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Kristyán Fanni
103 recept
A Fekete-erdő torta egy klasszikus édesség, ami a meggyszezon alatt még nagyobb népszerűségnek örvendhet. Hogy a nyarat igazán feldobjuk egy ütős, mégis egyszerű desszerttel, pohárnyira kicsinyítettük a német desszertet.