r
Nosalty Logó

Fehérspárgás spagetti Verától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vera vagyok
Fehérspárgás spagetti Verától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11157.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1794 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    6689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    669 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1756 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 2870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. Először el kell távolítani a spárga fás részét. Ha megfogjuk a spárgát majdnem a tetejénél és az aljánál, akkor magától fog jó helyen eltörni. Az alsó kemény részét nem szabad felhasználni.
  2. Ezután megmossuk, és meghámozzuk a spárgát. A fehéret mindig meg kell hámozni, különben keserű lesz! (Egy sima krumplihámozóval a legkönnyebb.:)) Ezután 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Utána egy fazékban felteszünk vizet forralni a tésztának. Mikor felforrt, beleteszünk egy evőkanál sót és a spagettit. Én nem szoktam széttörni a spagettit, egészben főzöm meg. (A tésztát nem szoktam teljesen puhára főzni, de ki hogy szereti.)
  4. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat. Rádobjuk a spárgát, megforgatjuk benne, majd felöntjük kb. fél liter vízzel. Ezután rátesszük a fűszereket, és kb 10-15 perc alatt megpároljuk a spárgát. (A spárga vastagságától függ, hogy meddig kell párolni. Célszerű kóstolgatni.:))
  5. Közben a tejszínt összekeverjük a tojássárgájával.
  6. Ezek után összerakjuk az ételt.:) A megpárolódott spárgára rátesszük a spagettit, és összekeverjük. Utána lehúzzuk a tűzről, ráöntjük a tejszínt, és nagyon alaposan összekeverjük. Ezután még visszatesszük a tűzre kb. 2 percre, és összeforralunk mindent. Közben érdemes megkóstolni, hogy kell-e bele még valamilyen fűszer. (Ha a sajt, amit rá fogunk reszelni sós, akkor vigyázni kell, hogy nehogy túlsózzuk a spagettit.)
  7. Tálaláskor reszeljük a tetejére a sajtot.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2676
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Szeretem a spárgát, és valami olyat akartam csinálni belőle, amit egy gyerek is megeszik.:)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...