r
Nosalty Logó

Fehérboros zsályás spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fehérboros zsályás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1572 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4716 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1572 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    238.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7212.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    3917 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 4716 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, és ráöntjük a húst,majd a zúzott fokhagymát. Két csipet zsályával, majorannával, bazsalikommal, fehérborssal, tárkonnyal, sóval, delikáttal fűszerezzük.
  2. 1-1,5 dl vízzel felöntjük, közepes lángon kb. 20 percig főzzük.
  3. Közben a tésztának enyhén sós vizet forralunk, és kettétörés nélkül, magas falu edényben megfőzzük.
  4. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és a bort, majd a tésztát. Nagyjából 5 percig folyamatos kevergetéssel összedolgozzuk. Miután lehúztuk a tűzről, hagyjunk egy kis időt, hogy az ízek összeérjenek. Füstölt sajttal a tetején tálaljuk!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 775
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy esős délutánon vártam haza a páromat. Nem tudtam, mit is kellene hamar-gyorsan összeütnöm. A spagetti mindig jó választás, a recept csak úgy jött, hozzáadtam mindent, amit az érzékeim hozzávalónak gondolt. :) Ez lett az eredmény. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...