r
Nosalty Logó

Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1964 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6618.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    5023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2959.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    1277 micro
  • β-karotin
    5061 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3639 micro
Összesen 1964 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pörcöt kisebb darabokra vágjuk, vízben feltesszük főni, teszünk bele babérlevelet, vágunk bele chilit, fűszerezzük.
  2. A hagymákat aprítjuk, a répát szeleteljük, a krumplit apró kockára, a gombákat félbevágjuk, felszeleteljük a kolbászt.
  3. Egy serpenyőben zsíron megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a répát és a krumplit, félretesszük.
  4. Egy óra elteltével a leveshez adjuk a zöldségeket és a káposztát, tovább főzzük a levest.
  5. 30 perc után beletesszük a kolbászt.
  6. Amikor már minden csaknem puha, beleöntjük a bort, beleszórjuk a lisztet, végül - kiegyenlítéssel - belekeverjük a tejfölt.
  7. Tálaláskor merünk a tányérba levest, s kanalazunk rá tejfölt, díszítjük chilivel.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 957
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ezt a levest télbúcsúztatónak szántam. Remélem, nem tréfál meg minket a természetfelelős, s nem lesz megint március idusán hóvihar, és téltábornok most már végleg elkotródik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...