Fehérboros édeskömény gratin
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
350g édeskömény78 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
31g sajt110 kcal
-
13g fenyőmag84 kcal
Összesen
456
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1400g édeskömény312 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
125g sajt440 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
Összesen
1828
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
61.9g édeskömény14 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
22.1g tej12 kcal
-
4.4g főzőtejszín6 kcal
-
0.9g fehérbor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5.5g sajt19 kcal
-
2.2g fenyőmag15 kcal
Összesen
81
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1326.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 270.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1484 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1532 micro
Összesen
456
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 116 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5307.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 2005 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1380 mg
-
Nátrium 1508 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1080.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 666 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 674 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5937 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6130 micro
Összesen
1828
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
4 db édeskömény
-
1 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
2 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
500 ml tej
-
100 g főzőtejszín
-
20 ml fehérbor
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
50 g fenyőmag
Elkészítés
- Az édesköményt megpucoljuk, a zöldjét levágjuk, és félretesszük. Az édeskömenyt 5 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
- Az édeskömény szeleteket a citromlével fővő sós vízben kb. 3 percig blansírozzuk, majd kivesszük, és hideg vízbe tesszük, a végén leszűrjük.
- A vajat egy serpenyőben felforrosítjuk, hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel és tejszínnel, felfőzzük, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. A mártást a borral, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, az édeskömény szeleteket elrendezzük a tálba, ráöntjük a mártást, megszórjuk a sajttal.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük.
- Egy serpenyőben a fenyőmagokat megpirítjuk. Az édeskömény zöldjét apróra vágjuk.
- Tálalás előtt a gratint megszórjuk a fenyőmaggal és az édeskömny zöldjével.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5762
- Feltöltés dátuma: 2012. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom köret.