r
Nosalty Logó

Fehérboros brokkolikrémleves sült baconnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros brokkolikrémleves sült baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2308 micro
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3520.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    2392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1362 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4616 micro
Összesen 866 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, egyiket daraboljuk, a másikat karikára vágjuk. Egy fokhagymát félreteszünk.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, a vastag szárát daraboljuk. A petrezselymet összevágjuk.
  4. Egy lábasban olajon megdinszteljük a hagymát, a karikára vágottat félretesszük.
  5. A serpenyőben maradthoz hozzáadjuk a fokhagymát, a krumplit, és a brokkoli szárát, felöntjük bő fél liter vízzel, beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk. Amikor majdnem megfőtt, beletesszük a brokkoli rózsákat is, és beleszórjuk a petrezselymet..
  6. Amikor kész, félreteszünk néhány brokkoli rózsát, a többit botmixerrel összekeverjük.
  7. Öntünk bele bort, tejszínt, és szórunk bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverjük, majd átforraljuk.
  8. Elkészítjük a bruschettát, bedörzsöljük fokhagymával, olajjal bőven meglocsoljuk.
  9. Tálaláskor a levesbe tesszük a félretett brokkoli rózsákat. Rárakjuk a sült hagymakarikákat, locsolunk rá olívaolajat, mellétesszük a pirítóst.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2097
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A brokkoli, bor és a tejszín együttese egy finom krémlevest eredményez, amit a sült hagyma és a bacon csak még érdekesebbé tesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...