r
Nosalty Logó

Fehér gazpacho

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Fehér gazpacho
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gazpachohoz

Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gazpachohoz

Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gazpachohoz

Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2457.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1465 micro
Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A gazpachohoz

Elkészítés

A gazpachohoz

  1. A mandulát áztassuk be, vagy ha elfelejtettük főzzük 5-8 percig, hogy megpuhuljon. Ha van mandulavajunk, akkor abból használjunk 2 evőkanállal.
  2. A mandulát turmixoljuk krémesre, adjuk hozzá a citromlevet, az olívaolajat és forgassuk tovább.
  3. Dobjuk a mixerbe a pucolt, darabolt a hagymákat, a hámozott, darabolt uborkát és a magozott felezett szőlőt, a pucolt körtét, és egy-egy marék mosott koriander illetve mentalevelet, ezekkel is pürézzük össze, majd húzzuk fel az egészet zöldségalaplével, ezzel is forgassuk még.
  4. Tegyük minimum egy órára hűtőbe tálalás előtt, de előző este is elkészíthetjük.
  5. Tálalásnál öntsük tálkákba a levest, díszítsük mandulapehelyjel, menta- és korianderlevelekkel, felezett szőlővel, újhagyma karikával. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6846
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 15.

Ajánló

Nyári ebéd vagy akár fagyizás helyett

Receptkategóriák

Paradicsom és paprika helyett sok-sok finomság kerül az uborka mellé ebben a hűsítő levesben, melynek a mandula adja meg a krémességét.

Hozzávalók

A gazpachohoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...