r
Nosalty Logó

Fehér csokoládés feketeerdő-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Fehér csokoládés feketeerdő-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Összesen 4065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 4065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A lisztet kimérjük kanállal, amit összekeverünk a kakaóporral és a sütőporral. Óvatosan hozzákeverjük a masszához, és a kapcsos tortaformába öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A fehér csokikrémhez

  1. A fehér csokikrémhez a tejszínt óvatosan fellangyosítjuk, tehetünk alá lángelosztót is. Beletördeljük a csokidarabkákat, és folyamatos keverés mellett elolvasztjuk. Ezt ki kell hűteni. Célszerű mindezt előző nap megcsinálni, mert amíg a torta sül, a tejszínt csak fel kell verni, mert volt ideje egy nap, hogy kihűljön. Türelemmel kell dolgozni a csokis tejszínnel, mert lassabban verődik fel, mint a sima, amihez szokva vagyunk.

A meggyes töltelékhez

  1. Ha mindez kész, következik a meggy. Nézzük át, ne maradjon benne mag. (Botmixerrel én egy picit aprítottam a meggyen.) Kb. fél liter meggylébe tesszük a 1,5 cs zselatinfixet, amit jó alaposan elkeverünk benne, és a hűtőben dermedésig pihentjük.
  2. A piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra először a meggyzselé fele kerül, erre a fehér csokikrém fele, majd a középső piskótalap, újabb zselé és krém, majd a harmadik tortalap. A krémből ne felejtsünk el félrerakni a külső díszítéshez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9137
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Annyira nem bonyolult elkészíteni, szerintem igazán mutatós torta

Hozzávalók

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...