Fehér csokoládé-eper mousse borssal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mousse-hoz
-
0g rózsabors0 kcal
-
1g zöldbors1 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
19g fehérbor15 kcal
-
0 kcal
-
63g eper19 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
31g fehér csokoládé168 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
44g habtejszín128 kcal
Az eperszószhoz
Összesen
427
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mousse-hoz
-
0g rózsabors0 kcal
-
2g zöldbors5 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
2 kcal
-
250g eper75 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
125g fehér csokoládé674 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
175g habtejszín511 kcal
Az eperszószhoz
Összesen
1715
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mousse-hoz
-
0g rózsabors0 kcal
-
0.2g zöldbors1 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
-
8.6g fehérbor7 kcal
-
0.2g fehér balzsamecet0 kcal
-
28.8g eper9 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
14.4g fehér csokoládé78 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
20.2g habtejszín59 kcal
Az eperszószhoz
Összesen
197
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 134.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
427
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 110.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 835 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1607.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 518 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.1 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 539.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 717 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 776 micro
Összesen
1715
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A mousse-hoz
-
1 teáskanál rózsabors
-
1 ek cukor
-
75 ml fehérbor
-
1 tk fehér balzsamecet
-
250 g eper
-
125 g fehér csokoládé
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
175 ml habtejszín
Az eperszószhoz
Elkészítés
A mousse-hoz
- A rózsaborsot mozsárban durvára törjük. A zöldborsot leszűrjük, majd apróra vágjuk.
- A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, felöntjük a borral, a kétféle borsot hozzáadjuk, és mérsékelt tűzön kb. felére főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, és 10 percet hűlni hagyjuk.
- A 250 g epret megmossuk, szárazra töröljük, és ½ cm darabokra vágjuk. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
- A csokoládét durvára felvágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk.
- A tojássárgájáta tojással és az ecetes-borsos főzettel gőzfürdőben habosra verjük, majd levesszük, és a folyékony csokoládét hozzákeverjük. A kicsavart zselatint a krémben felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni.
- A felvágott epreket hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbáverjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. Kb. 6 órara hűtőszekrénybe tesszük.
- Az eperszószhoz a 100 g epret a porcukorral és a citromlével pürésítjük.
- Két, langyos vízbe mártott kanál segítségével a krémből galuskákat formázunk. Tányérokra rakjuk,és az eperszószal garnírozzuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6937
- Feltöltés dátuma: 2010. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A vasárnapi ebéd tökéletes megkoronázása volt, de a galuska formázást azért még gyakorolnom kell.