r
Nosalty Logó

Fehér csokoládé-eper mousse borssal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fehér csokoládé-eper mousse borssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Összesen 427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Összesen 1715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 1715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Elkészítés

A mousse-hoz

  1. A rózsaborsot mozsárban durvára törjük. A zöldborsot leszűrjük, majd apróra vágjuk.
  2. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, felöntjük a borral, a kétféle borsot hozzáadjuk, és mérsékelt tűzön kb. felére főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, és 10 percet hűlni hagyjuk.
  3. A 250 g epret megmossuk, szárazra töröljük, és ½ cm darabokra vágjuk. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A csokoládét durvára felvágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk.
  5. A tojássárgájáta tojással és az ecetes-borsos főzettel gőzfürdőben habosra verjük, majd levesszük, és a folyékony csokoládét hozzákeverjük. A kicsavart zselatint a krémben felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni.
  6. A felvágott epreket hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbáverjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. Kb. 6 órara hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Az eperszószhoz a 100 g epret a porcukorral és a citromlével pürésítjük.
  8. Két, langyos vízbe mártott kanál segítségével a krémből galuskákat formázunk. Tányérokra rakjuk,és az eperszószal garnírozzuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6937
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vasárnapi ebéd tökéletes megkoronázása volt, de a galuska formázást azért még gyakorolnom kell.

Hozzávalók

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...