r
Nosalty Logó

Fasírttal töltött burgonya

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Fasírttal töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2042 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    683 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6831.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    4038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1521.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5460 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 2042 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan sikáljuk meg, tegyük fel egy nagy lábasba hideg vízzel főni. A sót nehogy kifelejtsük a vízből, mert akkor szétreped a krumplink (Éva-Anyóca tanácsa). Félig megfőzzük. Leszűrjük a levet, hagyjuk kicsit hűlni. A burgonyákat félbevágjuk, a közepüket kiskanállal óvatosan kikaparjuk. Kb. 1 cm vastag falat hagyjunk körben. Egy nagy tepsibe sorakoztatjuk a krumpliladikokat.
  2. Amíg a burgonya elkészül, egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, paprikát meg zellert, csipetnyi sóval. Tegyük félre hűlni.
  3. A darált húst tegyük egy nagy tálba (ha inkább a hús ízét szeretnénk érezni, akkor duplázzuk a mennyiséget, viszont akkor a krumpli kivájt belsejét nem kell a töltelékhez rakni), adjuk hozzá a kihűlt zöldségeket, a finomra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg paprikával, üssük bele a tojást. Gyúrjuk össze a kihűlt burgonya belsejével. A ladikok belsejét sózzuk, rakjuk meg töltelékkel, jó púposan.
  4. Öntsünk pici vizet a tepsibe, fóliázzuk le. Forró sütőbe téve, 25 percig sutjuk.
  5. Vegyük le a fóliát, kanalazzunk barbecue szószt mindegyik fasírtos burgonya tetejére. Tegyük vissza kicsit pirulni, 10-15 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5111
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem egy nagy zsák krumplit, és volt rajta egy recept. Azt mondta, hogy gyúrjam be a kedvenc fasírtomat, töltsem meg a nyers burgonyát vele, majd a mikróban főzzem meg. Nagyon megtetszett az ötlet, de mivel heten vagyunk, szerintem a mikró kipurcant volna ennyi sütéstől.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...