r
Nosalty Logó

Fasírt HK konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mi van itthon
Fasírt HK konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3708 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    323.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3309.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3708 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, beleütjük a 2 tojást és beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemlét is.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
  3. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem). A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg és nem túl forró olajban süssük ki. Kb. 25 db lesz belőle.
  4. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20675
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírt HK konyhájából
Mi van itthon 92 recept

Rendkívül sokféleképpen készíthető és fogyasztható étel a fasírt. Készíthetjük a hagyományos darált húsos golyóként, vagy tehetünk bele reszelt sajtot is, vagy zöldfűszereket. Süthetjük bő olajban vagy zsiradék nélkül a sütőben. Ehetjük önálló fogásként valamilyen körettel, mint pl most bazsalikomos burgonyapürével, vagy főzelék mellé feltétnek.Kitűnő hidegtálra is, de akár simán szendvicsként zsemlével. Szerintem érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, mert a begyúrt és kiformázott fasírt fagyasztható, így mindig lehet belőle otthon és miután felengedett, máris süthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...