r
Nosalty Logó

Fasírt burgonyakéregben tejszínes zöldbabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fasírt burgonyakéregben tejszínes zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Összesen 2712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Összesen 124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1435 micro
Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    187.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6435.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2630 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1416.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    3855 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5741 micro
Összesen 2712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Hozzákeverjük a felforralt tejet és a vajat, ízesitjük sóval és szerecsendióval, majd hűlni hagyjuk egy kicsit, aztán hozzáadjuk a tojássárgákat, a parmezánt és a zsemlemorzsát. Jól összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, aztán hagyjuk kihűlni. A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, a mustárt, a pirospaprikát, a majorannát, sót, borsot, meg a dinsztelt hagymát és simára keverjük. Beletesszük a darált húst és az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A fasírtmasszából négy egyforma szeletet formázunk, egy késsel rásimítjuk a burgonyapépet, egy nagy tepsiben vajat forrosítunk, beletesszük a fasírtszeleteket, majd 20 percig sütjük.
  4. A zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával együtt nem túl puhára főzzük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, kissé felforraljuk, hozzáadjuk a zöldbabot, majd utóízesitjük (ha szükséges).
  5. Tányérokra tesszük a zöldbabot. A fasírtokat először félbevágjuk, aztán a zöldbabra helyezzük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8676
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy Mester Kuktá-ban akadtam erre a receptre, s mivel a piacon gyönyörü zöldbabot vásároltam, gyorsan kipróbaltam. Sok edényt kellett elmosogatni, de az étel nagyon finom volt.

Hozzávalók

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...