Fasírt burgonyakéregben tejszínes zöldbabbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
4g vaj25 kcal
A burgonyakéreghez
-
100g burgonya58 kcal
-
38g tej21 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
A tejszínes zöldbabhoz
Összesen
679
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
14g vaj100 kcal
A burgonyakéreghez
-
400g burgonya231 kcal
-
150g tej84 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A tejszínes zöldbabhoz
Összesen
2712
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
-
27.1g darált sertéshús49 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
A burgonyakéreghez
-
18.1g burgonya10 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.3g parmezán sajt9 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
A tejszínes zöldbabhoz
Összesen
124
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1608.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 354.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 964 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1435 micro
Összesen
679
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 187.6 g
Zsír
-
Összesen 164.4 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6435.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 1517 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 2630 mg
-
Nátrium 1667 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1416.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1288 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 910 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 1199 mg
-
Retinol - A vitamin: 953 micro
-
α-karotin 258 micro
-
β-karotin 3855 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5741 micro
Összesen
2712
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
2 db tojás
-
1 ek mustár
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk majoranna
A burgonyakéreghez
-
150 ml tej
-
1 ek vaj
-
2 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
50 g parmezán sajt
-
1 ek zsemlemorzsa
A tejszínes zöldbabhoz
-
400 g zöldbab
-
250 ml főzőtejszín
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A töltelékhez
- A kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Hozzákeverjük a felforralt tejet és a vajat, ízesitjük sóval és szerecsendióval, majd hűlni hagyjuk egy kicsit, aztán hozzáadjuk a tojássárgákat, a parmezánt és a zsemlemorzsát. Jól összekeverjük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, aztán hagyjuk kihűlni. A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, a mustárt, a pirospaprikát, a majorannát, sót, borsot, meg a dinsztelt hagymát és simára keverjük. Beletesszük a darált húst és az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A fasírtmasszából négy egyforma szeletet formázunk, egy késsel rásimítjuk a burgonyapépet, egy nagy tepsiben vajat forrosítunk, beletesszük a fasírtszeleteket, majd 20 percig sütjük.
- A zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával együtt nem túl puhára főzzük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, kissé felforraljuk, hozzáadjuk a zöldbabot, majd utóízesitjük (ha szükséges).
- Tányérokra tesszük a zöldbabot. A fasírtokat először félbevágjuk, aztán a zöldbabra helyezzük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8676
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Glaser
1980 recept
Egy Mester Kuktá-ban akadtam erre a receptre, s mivel a piacon gyönyörü zöldbabot vásároltam, gyorsan kipróbaltam. Sok edényt kellett elmosogatni, de az étel nagyon finom volt.