Farsangi szalagos fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
94g finomliszt341 kcal
-
31g rétesliszt114 kcal
-
1g só0 kcal
-
7 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
19 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
4g rum9 kcal
-
69g tej39 kcal
-
53g napraforgó olaj117 kcal
Összesen
808
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
750g finomliszt2730 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
10g só0 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
30g rum69 kcal
-
550g tej308 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
6461
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
31.6g finomliszt115 kcal
-
10.5g rétesliszt38 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
1.7g vaníliás cukor7 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
5.1g tojássárgája16 kcal
-
1.3g rum3 kcal
-
23.2g tej13 kcal
-
17.9g napraforgó olaj40 kcal
Összesen
272
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 958.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
808
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.9 g
Zsír
-
Összesen 241 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1517 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7665.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 412 mg
-
Kálcium 969 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1742 mg
-
Nátrium 4256 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 888.5 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 252.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 831 micro
-
Kolin: 1123 mg
-
Retinol - A vitamin: 1116 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1493 micro
Összesen
6461
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg finomliszt
-
25 dkg rétesliszt
-
1 dkg só
-
5 dkg friss élesztő
-
5 dkg porcukor
-
4 dkg vaníliás cukor
-
6 db tojássárgája
-
30 ml rum
-
550 ml tej
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral, vaníliás cukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, maradék tejet, rumot, és jól kidolgozzuk. Majd a liszteket hozzáadva dagasztjuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk, és langyos helyen kelesztjük.
- Utána lisztezett deszkára borítjuk, jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.
- Lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros, szalagos, megfordítjuk, és most már fedő nélkül sütjük tovább.
- Vigyázzunk, hogy lassú tűznél, és nem forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 131043
- Feltöltés dátuma: 2017. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Elkészült az idei év első fánkja is a konyhámban. Ajánlom az elkészítését.