r
Nosalty Logó

Farsangi fánk kathy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kathy55
Farsangi fánk kathy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    477.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4106.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    184 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe csinálunk az élesztőnek egy kis lyukat és belemorzsoljuk, teszünk rá 1 tk cukrot, majd egy kis tejet, és hagyjuk felfutni néhány percig.
  2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól kidagasztjuk, míg el nem válik az edény oldalától, és a kezünktől.
  3. Olajos kézzel gombóccá formáljuk, és hagyjuk megkelni (míg az edényünket meg nem telíti).
  4. Ha megkelt, gyúródeszkára borítjuk (a gyúródeszkánk ne legyen hideg), 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újra hagyjuk kelni, míg kb. a kétszerese nem lesz.
  5. Ezután forró olajban kisütjük, vaníliás porcukorral meghintjük, és lekvárral, csokiöntettel, vagy bármi mással, amit szeretünk, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 507
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 108745
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kathy55 17 recept

Sokféle fánkreceptet kipróbáltam, de soha nem jártam sikerrel. Aztán úgy gondoltam, majd csinálom magamtól, lesz ami lesz. És azóta sikerül. Bár soha nem szoktam kimérni a hozzávalókat, most is csak azért mértem meg, hogy le tudjam írni a receptet. Egy tipp a kelesztéshez: Ha kevés időm van, és azt szeretném, hogy gyorsan megkeljen a tésztám, akkor én berakom mikróba legalacsonyabb fokozatra (nálam 70Watt) 20 percre, és így keleszetem meg a tésztát. Ezt a fánkot is így csináltam. Sütésnél az olaj legyen forró, és nem az a tapasztalatom, hogy nagyon bő olajban kellene sütni. Én ha az olaj felforrósodott, takarékra veszem a lángot, és úgy sütöm. Az első oldalát szigorúan mindig fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül. Nekem -így csinálva- szalagos lesz mindig. Nem azt mondom, hogy mindegyik körbe szalagos, de az lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...