r
Nosalty Logó

Fanyar joghurttorta Giovanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Giovanna
Fanyar joghurttorta Giovanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A négy doboz 125 g-os citromos joghurtot egy lábasba öntjük, mehet hozzá a zselatin, a cukrok, a citromhéj, és lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett felforraljuk. Forrást követően pár percig főzzük, majd lezárjuk, félrehúzzuk, hagyjuk hűlni.
  2. Eközben a tejszínt a fixálóval gépi habverőver pár perc alatt felverjük.
  3. Ha a joghurt langyosra hűlt (ne várjuk meg, míg teljesen kihűlt, mert akkor a zselatin miatt megköt!), óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot.
  4. A kész krémet tetszőleges formába öntjük (én őzgerinchez hasonló formát használtam), a tetejét megszórjuk gyümölccsel (jelen esetben szeder volt otthon, de bármilyen más bogyós gyümölcsvagy befőtt megfelelő), és pár órára hűtőben hagyjuk dermedni. Előzetesen a formát kibélelhetjük sütőpapírral,fóliával, hogy majd könnyebb legyen a megszilárdult joghurttortát kiemelni, felszelni.
  5. Tálalás lekvárral, gyümölccsel. Könnyed, egészséges, laktató desszert!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6766
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Ajánló

Desszertként vagy vacsira is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fanyar joghurttorta Giovanna konyhájából
Giovanna 46 recept

Nyáron alap hozzávaló a gyümölcs a desszertekbe, de számomra a citrom is vezérfonál. Jobban esnek a nagy melegben az enyhén fanyar édességek, így született ez a joghurttorta is. Ha nincs otthon citrom, citromlével vagy akár citromsavval is helyettesíthető. A lekvár az édesszájúak kedvéért került a tányérra, a falatokat megmártogathatjuk benne.:) A képen látható lekvár sztíviával készült eperlekvár.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...