r
Nosalty Logó

Fanta szelet Gabika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fanta szelet Gabika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A mázhoz

Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A mázhoz

Összesen 5312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A mázhoz

Összesen 234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    312.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8757.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2960 mg
  • Nátrium
    1550 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.9 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 5312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojást kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a 6 ek cukorral fehéredésig.
  2. A sütőporral kevert lisztet, kakaót (kakaó nélkül is lehet, ha fehér tésztát szeretnénk kapni) hozzáadjuk, majd az olajat is.
  3. A fehérjét habbá verjük, s óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük. Magasfalú tepsit válasszunk. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, mert összesik a tészta. Ha kész, pihenni hagyjuk, ne vegyük ki a tepsiből, csak esetleg fordítsuk meg.
  5. A túrókrémhez valókat habosra keverjük, a vajat kissé olvasszuk fel, ha kihűlt, a piskótára kenjük.
  6. A mázt pudingként megfőzzük (nem kell hozzá tej!), ha félig kihűlt, a krém tetejére öntjük.
  7. Majd tepsivel együtt betesszük a hűtőbe, amíg megdermed a máz, kb. 2 óra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 24584
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fantás süti - érdekesség. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...