r
Nosalty Logó

Fánk olaj nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Myti
Fánk olaj nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 3344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fánk tésztájához melegítsünk meg 40 ml tejet langyosra. Oldjuk fel benne az élesztőt, és kb. 3 dkg liszttelkészítsünk belőle egy sűrű tésztát. Liszttel szórjuk meg, és meleg helyen 30 percig kelesszük.
  2. A tojást, sárgákat, sót, cukrot, vaníliacukrot és citromhéjat verjük géppel habosra (kb. 1 perc). A maradék tejet és a rumot adjuk hozzá.A keveréket a maradék liszttel, a megkelt tésztával és a vajjal dolgozzuk sima tésztává. Végezzük géppel, tésztához való keverőkkel mindaddig, amíg a tészta a tál oldalától elválik.
  3. Ezt a tésztát is szórjuk meg liszttel, és ismét kelesszük meleg helyen kb. 1 órát. A mennyiségnek legalább duplázódnia kell.
  4. Tepsit kenjünk meg vajjal. A tésztát nyújtsuk lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra, és szaggassunk belőle 6 cm átmérőjű köröket(ideális esetben40 darabot). A körök felére tegyünk 1 tk lekvárt vagy nutellát, a szélét kenjük meg tojásfehérjével, és fedjük be a maradék körökkel, a széleket ujjainkkal nyomjuk össze. Az így keletkező fánkok széleitegy 6 cm-nél valamivel kisebb átmérőjű pohárralnyomjuk még egyszer össze (felülről tegyük a fánkokra a pohár szájátés nyomjuk lefelé).A fánkokat tegyük a tepsibe egymás mellé, takarjuk le konyharuhával, és ismét kelesszük 30 percet.
  5. 170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 42566
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem igazán szeretem az olajtól csepegő dolgokat... Itt ez most nincs. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...