Fánk 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
100g tej56 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A sütéshez
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A tálaláshoz
-
5 kcal
-
19g lekvár/ dzsem52 kcal
Összesen
1600
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
800g tej448 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g cukor155 kcal
A sütéshez
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
A tálaláshoz
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g lekvár/ dzsem417 kcal
Összesen
12805
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
A tésztához
-
32.5g finomliszt118 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
26g tej15 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
A sütéshez
-
27.6g napraforgó olaj244 kcal
A tálaláshoz
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.9g lekvár/ dzsem14 kcal
Összesen
417
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 115.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1600
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.7 g
Zsír
-
Összesen 926.6 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 409 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 317 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3958.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 377 mg
-
Kálcium 1176 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1481 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 969.1 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 286.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 352 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 717 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 668 micro
Összesen
12805
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
417
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
50 g élesztő
-
8 dl tej
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek cukor
A sütéshez
-
10 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt 2 dl tejben csipet cukorralfelfuttatjuk.
- Egy nagy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, a 2 db tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot, a citrom reszelt héját, a vajat és a felfuttatottélesztőt. A maradék tejet melegen szintén hozzáadjuk.
- Alaposan összedolgozzuk, majd kidagasztjuk. Addig kell dagasztani, amíg már nem ragad a tálra, sem a kezünkre, és kezd hólyagosodni.
- Amikor már szép a tészta, meglisztezzük a tetejét, és meleg helyen, letakarvaa duplájára,kb. egy órát kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk.
- Fánkszaggatóval (pohár is jó vagy bármilyen szaggató) kiszaggatjuk.
- Szaggatás után még a deszkán is kelesztjük a fánkokat, kb. 15 percig.
- Közben odateszünk egy edénybe melegedni annyi olajat, amennyiben tudnak majd "úszni" a fánkok.
- Mikor már forró az olaj, beletesszük a fánkokat, és szép pirosra sütjük. Először az egyik oldalát kb. 2 percig, fedővel lefedve. Majd levesszük a fedőt, megfordítjuka fánkokat, és még kb. 1 percig sütjük.
- Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük, hogy az olaj eltűnjön róla.
- Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral, és tálaljuk.
- Lekvárt, esetleg pudingot adunk mellé.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 42143
- Feltöltés dátuma: 2010. február 21.
Ajánló
Lekvárral vagy pudinggal tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Pár napja nem hagy a gondolat, fánkot kell sütnöm, ma végre rászántam magam. Több recept összeollózásából született meg az enyém, és igazán finom lett. Mindenkinek nagyon tetszett. Még sosem sütöttem, ezért kicsit izgultam, de nem kellett volna. A tészta gyönyörű lett, csak úgy hólyagzott, amikor nyújtottam. Legjobban viszont annak örültem, hogy nem lett olajos! A szüleimnél voltunk, náluk készítettem el, és anyukám nagyon büszke volt, hogy a lánya ilyen tésztát dagaszt. (Ő nem szokott ilyenekkel "bajlódni".) Ebből az adagból úgy 45-50 fánk lett.